- Home
- Social
- BRĂILA, (13.08.2015, 17:24)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
TRANSFERURILE suspecte - Adjunctul ISJ Brăila: Totul s-a făcut cu respectarea metodologiei, nu s-a încălcat legea cu nimic
Adjunctul ISJ Brăila a declarat, joi, pentru MEDIAFAX că în judeţ transferurile elevilor la clasa a IX-a s-au făcut ţinându-se cont de metodologie, fără ca legea să fie încălcată în vreun fel, el precizând că a fost vorba despre ”situaţii speciale”, între care, elevi gemeni, cazuri medicale.
Urmărește
1619 afișări
TRANSFERURILE suspecte - Adjunctul ISJ Brăila: Totul s-a făcut cu respectarea metodologiei, nu s-a încălcat legea cu nimic (Imagine: Shutterstock)
Potrivit inspectorului şcolar general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Brăila, Dan Mihai Gheorghiţă, în judeţ au fost 70 de cereri de transfer a unor elevi de clasa a IX-a de la un liceu la altul, iar după repartizarea computerizată 69 dintre acestea au fost rezolvate, iar una a fost respinsă, din cauza mediei mai mici faţă de cele obţinute de elevii care şi-au dorit acelaşi profil.
”Am avut 70 de cereri de transfer cu situaţii speciale: elevi gemeni, cazuri medicale, apropiere de domiciliu şi redistribuire pe locuri rămase libere. Noi am respectat metodologia, nu am depăşit 30 de elevi pentru fiecare clasă, cum scrie în metodologie si am respectat legea în toate cazurile speciale, aşa cum scrie în metodologie. La cazurile speciale, dacă sunt două locuri rămase libere într-o clasă până la 30 de cazuri şi sunt patru cazuri care vor acel loc, din cei patru i-am ierarhizat şi am respectat media de admitere, din punctul nostru de vedere nu s-a încălcat legea cu nimic”, a declarat Dan Mihai Gheorghiţă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
PISA: Doar unul din cinci elevi se descurcă la matematică. Profesor: „Ar trebui îmbunătățite formarea inițială și continuă a profesorilor”
-
Comisia Europeană trimite România în faţa CJUE pentru că nu a colectat şi epurat în mod corespunzător apele uzate
-
Marcel Boloş: termenul pentru aplicarea amnistiei fiscale, prelungit până la 20 decembrie 2024
-
Japonia egalează România la Billie Jean King Cup 2024. Soarta calificării e decisă de meciul de dublu
El a precizat că trei dintre solicitări au venit din partea unor fraţi gemeni, care au fost repartizaţi la licee diferite, o cerere a fost de la un candidat cu o medie egală cu a ultimului admis, iar 19 solicitări au fost pentru ca elevii respectivi să fie mai aproape de casă.
Inspectorul general adjunct a explicat că au fost cazuri ale unor elevi din mediul rural, care au fost distribuiţi, în urma repartizării computerizate, la licee unde cursurile se terminau seara, în jurul orei 18.30, iar ei nu ar fi putut face naveta, astfel că au solicitat să fie transferaţi la un liceu unde cursurile se termină în jurul orei 14.00. O altă situaţie este cea a unui elev din Însurăţei, unde există liceu, dar elevul respectiv a fost repartizat la un liceu din Brăila. În condiţiile în care distanţa dintre Însurăţei şi Brăila este de circa 55 de kilometri, elevul a solicitat transferul la liceul din localitatea de domiciliu.
De asemenea, au fost 13 solicitări pentru situaţii medicale speciale, în toate cazurile fiind anexate documente medicale. Astfel, un elev care are picioarele amputate şi care a fost repartizat la un liceu de la marginea Brăilei a cerut să fie transferat la un liceu de lângă locuinţa sa.
”Nu avem transferuri de la un liceu slab la un liceu foarte bun, nu am încălcat legea cu nimic, totul s-a făcut cu respectarea metodologiei”, a menţionat adjunctul ISJ Brăila.
Totodată, au mai fost 34 de solicitări pentru redistribuire pe locuri rămase libere.
”Fiecare clasă are în planul de şcolarizare aprobate 28 de locuri. Două locuri sunt pentru candidaţii romi. În situaţia în care locurile pentru romi nu au fost ocupate ele vor fi folosite pentru rezolvarea cazurilor speciale. Am ţinut cont de media admitere, s-a respectat metodologia”, a spus Dan Mihai Gheorghiţă.
Ministrul Educaţiei, Mihai Cîmpeanu, a cerut Corpului de control al MECS să verifice legalitatea unor transferuri la clasa a IX-a, după repartizarea computerizată, din judeţele Suceava, Bihor, Prahova şi Brăila, une au fost peste 800 de astfel de solicitări aprobate.
"Am cerut verificarea cadrului legal prin care au fost aprobate sute de transferuri ale unor elevi din clasa a IX-a din judeţele Suceava, Bihor, Prahova şi Brăila", a declarat, pentru MEDIAFAX, ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Cîmpeanu.
Ministrul a precizat că este vorba de 839 de transferuri în cele patru judeţe. Astfel, în judeţul Suceava au fost 523 de cereri de transfer, din care au fost aprobate 326, în Bihor s-au înregistrat 236 de cereri, din care 191 aprobate, în Prahova - 264 de cereri, 252 aprobate, iar în Brăila au fost 70 de solicitări aprobate.
Citește pe alephnews.ro: China testează noi roboți cu întrebuințare duală: civilă și militară. Ce rol are România în competiția armelor robotizate
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Silviu Prigoană ar mai fi suferit un infarct marți dimineață? Dezvăluiri halucinante: „Vă e rău?”
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe