- Home
- Social
- SUCEAVA, (02.07.2013, 15:43)
- Tibi Bujdei
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Transgaz începe de săptămâna viitoare construcţia magistralei de gaz natural spre Vatra Dornei
Transgaz va relua, de săptămâna viitoare, lucrările la conducta magistrală de gaze naturale Frasin-Vatra Dornei, a anunţat, marţi, preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, care a precizat că în acest an se vor construi 9,2 kilometri de conductă.
Urmărește
381 afișări
Transgaz începe de săptămâna viitoare construcţia magistralei de gaz natural spre Vatra Dornei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Nechifor a spus, într-o conferinţă de presă, că Transgaz a anunţat autorităţile judeţene că din 8 iulie va relua investiţia la conducta magistrală Frasin-Vatra Dornei, pe tronsonul Câmpulung Moldovenesc - Vatra Dornei, de 33 de kilometri, din care, în acest an, se va finanţa realizarea conductei pe o distanţă de 9,2 kilometri.
El a arătat că speră ca în 2014 să fie finalizată întreaga lucrare şi a menţionat că Transgaz va trebui să continue investiţia şi în construcţia conductei magistrale Păltinoasa - Rădăuţi, urmând ca un beneficiar al acestei investiţii să fie Salina Cacica.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
"Ar însemna mult pentru Salina Cacica accesul la gazul natural pentru reducerea costurilor. Sarea ar putea fi vândută la un preţ mai mic, competitiv", a spus Nechifor.
Preşedintele CJ Suceava a mai declarat că în judeţul Suceava există cantităţi mari de gaze naturale şi că în prezent se fac prospecţiuni pentru evidenţierea rezervelor de gaze naturale din judeţ.
"Sunt cantităţi suficiente", a spus Nechifor, care a arătat că va avea o discuţie cu firma ce face prospecţiunile şi care a intrat şi pe unele proprietăţi private. El a adăugat că va cere firmei să explice public ce înseamnă aceste prospecţiuni şi a subliniat că aceste prospecţiuni sunt pentru gaze naturale, şi nu de şist.
Nechifor a declarat săptămâna trecută că Transgaz trebuie să-şi respecte angajamentele luate atunci când a preluat gratuit peste o sută de kilometri de conductă magistrală construită prin proiectul "Suceava - Utilităţi şi mediu la standarde europene", finanţat printr-un credit garantat de Guvern, să fie funcţională.
El şi-a exprimat speranţa că Transgaz va începe investiţia care este prevăzută în Hotărârea de Guvern din 2010 când a preluat, gratuit, 101 kilometri de conductă magistrală în judeţul Suceava şi pentru care s-a angajat că va continua lucrările din proiectul de utilităţi, urmând să fie finalizate conductele spre Vatra Dornei şi Păltinoasa - Rădăuţi.
Prin proiectul "Suceava - Utilităţi şi mediu la standarde europene" au fost construite centrale termice de cogenerare şi reţele de termoficare în municipiile Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Rădăuţi şi oraşele Gura Humorului şi Siret, dar şi o reţea magistrală de gaze naturale pe o lungime de 101 kilometri.
Pentru realizarea investiţiilor în cadrul acestui proiect, Consiliul Judeţean Suceava a obţinut un credit cu garanţii guvernamentale în valoare de 86,3 milioane de euro, finanţatorul fiind Deutsche Bank A.G. Londra cu care CJ Suceava a semnat un contract de împrumut ce prevede rambursarea creditului în 25 de ani. Deutsche Bank a cesionat în 2011 împrumutul acordat judeţului Suceava către Erste Group Bank.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe