Transport ilegal de lemn de esenţă rară, utilizat pentru realizarea viorilor de calitate, în Suceava

Un transport ilegal de lemn de esenţă foarte rară a fost descoperit de poliţiştii suceveni. Este vorba despre lemn utilizat pentru realizarea viorilor de calitate. Transportul a fost confiscat de poliţişti.

Urmărește
872 afișări
Imaginea articolului Transport ilegal de lemn de esenţă rară, utilizat pentru realizarea viorilor de calitate, în Suceava

Transport ilegal de lemn de esenţă rară, utilizat pentru realizarea viorilor de calitate, în Suceava

IPJ Suceava anunţă că poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Marginea au efectuat o nouă captură de material lemnos de esenţă foarte rară, utilizat de meşterii lutieri pentru confecţionarea instrumentelor muzicale de calitate, în special a viorilor de înaltă valoare. În lunile ianuarie şi aprilie 2024, aceiaşi poliţişti din cadrul SPR Marginea au confiscat transporturi similare.

În noaptea de miercuri spre joi, în jurul orei 23:30, „poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea, au obţinut informaţii cu privire la faptul că pe raza comunei Suceviţa, judeţul Suceava şi-a făcut apariţia o autoutilitară, despre care se deţineau date că ar fi implicată în transporturi ilegale de paltin de munte creţ, materialul lemnos ce ajunge să fie comercializat pe raza judeţului Mureş, la un preţ însemnat, în vederea fabricării de instrumente muzicale, fiind dispuse imediat activităţi specifice”.

Poliţiştii au organizat o amplă operaţiune şi înainte de miezul nopţii autoutilitara a fost descoperită în parcarea unui complexului turistic din localitatea Suceviţa. Maşina era încărcată cu materiale lemnoase, respectiv paltin de munte. Şoferul, un bărbat din comuna Hodac, judeţul Mureş, a recunoscut că nu deţine aviz de însoţire a materialului lemnos. Informaţia a fost confirmată şi prin verificarea în baza de date SUMAL 2.0.

În maşină se aflau 3,825 m.c. buşteni pentru gater în valoare de aproximativ 8.000 de euro. Întreaga cantitate a fost confiscată, iar şoferul a fost sancţionat contravenţional.

Lucrătorii silvici au explicat că „lemnul de paltin creţ este o specie rară de lemn şi nu se regăseşte în lista oficială cu preţul de referinţă al materialelor lemnoase, iar vânzătorii vând la negru acest tip de lemn la un preţ supraevaluat”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
lemn,
transport,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici