- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Transportatorii acuză o criză a rovinietelor şi intensificarea controalelor
Conducătorii auto se confruntă cu o criză a rovinietelor, pe care Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale încearcă să o ascundă, iar controalele în care este solicitată dovada plăţii acestei taxe s-au intensificat, susţine Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT).
Transportatorii acuză o criză a rovinietelor şi intensificarea controalelor (Imagine: Mediafax Foto)
"Începând cu data mai sus menţionată (15 aprilie 2008 n.r.), peste 80% din staţiile de livrare carburant de pe teritoriul României declară că nu au rovignete, în timp ce Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) declară intern o criză, fără să facă public acest lucru, amplificând controalele la maxim şi solicitând tocmai ceea ce nu pot oferi", se arată într-un comunicat al FORT remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
FORT susţine că şoferii primesc amenzi de până la 9.000 de lei pentru lipsa rovinietelor şi consideră ilegale toate procesele verbale încheiate de CNADNR pentru lipsa acestora.
"Începând cu 15 aprilie, CNADNR ascunde criza rovignetelor, dar amendează cu până la 9.000 de lei posesorii de autovehicule pentru lipsa lor. Federaţia Operatorilor Români de Transport declară toate procesele verbale încheiate începând cu 15 aprilie de către CNADNR pentru lipsa rovignetei ca fiind ilegale. Este sfidător să fii amendat pentru lipsa a ceva ce nu îţi poate fi pus la dispoziţie", se spune în comunicat.
Lipsa rovinietelor este unul dintre motivele pentru care federaţia, alături de celelalte patronate din transporturi care formează Consiliul Naţional Rutier (CNR), solicită Ministerului Transporturilor eliminarea acestora.
Transportatorii rutieri au participat, la jumătatea lunii aprilie, la marşuri de protest pe şoselele de centură din Bucureşti şi alte 18 oraşe din ţară, cerând taxe mai mici, carburanţi mai ieftini şi drumuri mai bune.
Transportatorii solicită, printre altele, eliminarea plăţii rovinietei pentru drumurile naţionale, asigurarea transparenţei colectării accizelor din carburant şi monitorizarea de către asociaţiile patronale din transporturi a utilizării acestora pentru construcţia şi întreţinerea de drumuri şi legiferarea printr-o ordonanţă de urgenţă, dar şi amenajarea parcărilor la standarde europene.
Aceştia s-au întâlnit luni cu secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Septimiu Buzaşu pentru a rezolva o parte din revendicări, însă nu au ajuns la niciun acord şi au ameninţat cu reluarea protestelor peste o lună.
Compania de Autostrăzi şi Drumuri va organiza, în luna mai, o licitaţie pentru cumpărarea a până la 23 de milioane de roviniete cu o valabilitate de o zi, şapte zile şi o lună şi maxim 8,5 milioane de roviniete de un an, valoarea estimată a contractului fiind de 47,22 milioane lei, inclusiv TVA. Rovienietele sunt necesare pentru perioada 2008-2009.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO