Transportatorii anunţă declanşarea unui protest naţional, dacă negocierile cu ministerul eşuează

Transportatorii rutieri se vor întâlni joi cu ministrul Ludovic Orban pentru a semna un protocol cu privire la revendicările lor, iar în cazul eşuării negocierilor vor declanşa, la jumătatea lunii martie, un protest naţional, a anunţat miercuri Federaţia Operatorilor Români de Transport.

Urmărește
15 afișări
Imaginea articolului Transportatorii anunţă declanşarea unui protest naţional, dacă negocierile cu ministerul eşuează

Transportatorii anunţă declanşarea unui protest naţional, dacă negocierile cu ministerul eşuează

"Mâine (joi - n.r.) vom merge la Ministerul Transporturilor pentru a semna un protocol cu ministrul Ludovic Orban, în caz contrar vom declanşa la jumătatea lunii un protest similar cu cel din data de 7 martie, dar la nivel naţional", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport, Augustin Hagiu.

El a spus că, dacă nici după protestul la nivel naţional Ministerul Transporturilor nu le va accepta revendicările, toţi transportatorii de marfă şi călători îşi vor opri activitatea la începutul lunii aprilie.

Protocolul care ar trebui semnat conţine 11 revendicări, printre care eliminarea plăţii rovinietei pentru drumurile naţionale, eliminarea totală a restricţiilor de circulaţie a camioanelor, anularea taxei de înmatriculare pentru vehiculele cu Euro 4 şi Euro 5, asigurarea transparenţei colectării accizelor din carburanţi şi monitorizarea de către asociaţiile patronale din transporturi a utilizării acestora pentru construcţia şi întreţinerea drumurilor.

De asemenea, transportatorii mai solicită simplificarea procedurilor de înmatriculare, numirea în consiliile de administraţie ale organismelor subordonate Ministerului Transporturilor a reprezentanţilor asociaţiilor patronale din transporturi, înfiinţarea unui organism unic de control şi actualizarea distanţelor tarifare în raport cu noua reţea rutieră.

Hagiu a afirmat că fondurile utilizate pentru construcţia drumurilor se întorc prin firmele de construcţii în "buzunarul guvernanţilor", deoarece lucrările sunt prost făcute şi nimeni nu intervine pentru a le repara.

"La nici două săptămâni după finalizarea lucrărilor pe DN 1A au apărut denivelări. Cei din minister au spus că vor interveni rapid, dar nu au făcut nimic. Interesul a fost să se plimbe nişte bani, care se vor regăsi în campania electorală", a spus Hagiu.

Referitor la cererea preşedintelui Traian Băsescu de a anula prin ordonanţă de urgenţă taxa auto, Hagiu a declarat că este un "politicianism ieftin", care sprijină campania electorală.

"Este politicianism ieftin, însă este prea târziu. Nu trebuie să aştepţi un an şi jumătate de frământări, timp în care taxa s-a încasat, pentru a o anula", a arătat preşedintele federaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici