- Home
- Social
- BUCUREŞTI , (25.04.2017, 09:27)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Transportatorii organizează miercuri şi joi proteste în faţa Guvernului
Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) organizează acţiuni de protest, în perioada 26-27 aprilie, între orele 9.30-21.00, în faţa sediului Guvernului, în cele două zile de protest transportatorii neefectuând nicio cursă.
Urmărește
947 afișări
Transportatorii organizează miercuri şi joi proteste în faţa Guvernului (Imagine: Alexandru Dobre/ Mediafax Foto)
Potrivit Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR), protestatarii pot aduce în faţa sediului Guvernului până la 6.000 de maşini - taxiuri, autobuze şi microbuze. Totodată, în cele două zile de protest, transportatorii participanţi la protest nu vor efectua nicio cursă.
"Nu vrem ca România să ajungă pe lista ţărilor cu risc ridicat de a deveni stat eşuat, pentru că cineva are interese să lase libere activităţile nefiscalizate.Noi nu cerem bani de la stat, nu cerem subvenţii şi avantaje, cerem doar să ni se respecte dreptul la a ne desfăşura activitatea fără concurenţă neloială din partea celor care nu respectă prevederile legale, dar care sunt protejaţi în România şi au ajuns să ne depăşească numeric pe noi, cei care respectăm legislaţia în vigoare. Noi nu cerem să cadă guvernul, nu vrem să schimbăm guverne în această ţară, ci să avem un guvern stabil care să înţeleagă pericolul reprezentat de piraţii din Transporturi şi ce ar înseamnă dacă toate firmele de transport şi taximetrie, care actualmente respectă legea, nu ar mai plăti taxe şi impozite la stat. În acest moment, faptul că piraţii din piaţă ne-au depăşit numeric ne aduce în pragul falimentului", se arată într-un comunicat de presă al Confederaţiei, remis marţi MEDIAFAX.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
-
Alegeri în Republica Moldova: Preoţii din R. Moldova care au călătorit la Moscova, instruiţi să-i asigure lui Stoianoglo voturi
-
MAE: Nouă români rămân dispăruţi în urma inundaţiilor din Spania
„Luni 24 aprilie, am primit aprobarea de la Primăria Capitalei, pentru a organiza acţiunile de protest în zilele de 26 şi 27 aprilie, în faţa sediului Guvernului, cu până la 6.000 de maşini, între orele 9.30-21.00. Pe 10 martie, domnul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, ne-a promis că va promova OUG pentru modificarea a două articole din Legea 38/2003, în aşa fel încât activitatea neautorizată de transport să fie sancţionată, iar aplicaţiile de tip UBER să fie obligate să se autorizeze, astfel încât să funcţioneze legal, dacă vor să-şi desfăşoare activitatea în România. Cât timp există o legislaţie clară, nu este posibil ca unii transportatori să se supună legilor şi alţii să funcţioneze sfidând aceeaşi legislaţie, fără a fi sancţionaţi. Această Ordonanţă de Urgenţă a plecat spre avizare, către Ministerul Dezvoltării şi Ministerul de Interne, pe data de 17 martie 2017. Din informaţiile noastre, Ministerul Afacerilor Interne susţine această ordonanţă. Aşteptam ca din 17 martie şi până acum această OUG sa fie pusă în dezbatere publică, avizată şi promovată de Primul Ministru. Dar se pare că interesele sunt atât de mari în această econoimie subterană din transporturi, încât nici până în prezent MDRAP nu a trimis aviz către MT, aşa cum a procedat MAI. Se pare ca cineva vrea inenţionat sa ne scoată în stradă. Chiar nu înţelegem de ce este nevoie să organizăm proteste pentru a apăra economia României, în locul Guvernului şi Parlamentului. Dacă vom fi invitaţi la negocieri în prima zi de protest şi vom ajunge la o convenţie cu reprezentanţii Guvernului, acţiunea nu se va prelungi”, a declarat Vasile Ştefănescu, preşedinte COTAR.
Transportatorii cer scoaterea în afara legii a platformelor tehnologice online care prestează servicii de taximetrie în mod neautorizat, aşa cum s-a întâmplat în ţările europene, unde statul a vrut să-şi protejeje transportatorii autorizaţi; scoaterea în afara legii a tururor platformelor online care fac servicii de transport de persoane nedeclarat, nefiscalizat în România şi neautorizat; scoaterea în ilegalitate a tuturor firmelor care fac transport regulat, pe rute pentru care nu au participat la licitaţii şi nu au câştigat dreptul de a le opera sau eliminarea din textul de lege a termenilor „permanent” şi „în mod repetat”, care blochează posibilitatea de acţiune a autorităţilor, pentru a-i opri pe transportatorii neautorizaţi.
Totodată, sindicaliştii vor anularea hotărârii de Consiliu General prin care s-a decis introducerea RATB pe toate traseele dintre Bucureşti şi Ilfov care au fost scoase la licitaţie şi câştigate, apoi operate, conform legii, de transportatorii privaţi.
"CGMB comite astfel două abuzuri majore: face concurenţă neloială transportatorilor privaţi care au investit peste 25 de milioane de euro în afacerile pe care le pune acum în pericol, iar al doilea abuz este că CGMB a decis să subvenţioneze din banii bucureştenilor transportul din Ilfov", potrivit sursei citate.
Citeşte şi: CEDO, decizie pilot privind condiţiile penitenciarelor din România. Ce hotărâri s-au luat în alte ţări
Citeşte şi: Alpinista Dor Geta Popescu, moartă în avalanşa din Retezat, va fi înmormântată miercuri la Râşnov
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe