Transportul feroviar trece la ora de iarnă: 81 de treburi vor staţiona aproape 5000 de minute

CFR anunţă că activitatea de transport feroviar va trece, începând de duminică, la ora Europei Orientale, ora 04:00 devenind ora 03:00. 81 de trenuri de călători vor staţiona pentru 4860 de minute pentru trecerea la ora oficială de iarnă.

Urmărește
50 afișări
Imaginea articolului Transportul feroviar trece la ora de iarnă: 81 de treburi vor staţiona aproape 5000 de minute

Transportul feroviar trece la ora de iarnă: 81 de treburi vor staţiona aproape 5000 de minute

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA informează publicul călător că activitatea de transport feroviar va trece, începând de duminică 27 octombrie 2024, la ora Europei Orientale, ora 04:00 devenind ora 03:00.

În noaptea de 26/27 octombrie 2024, trenurile de călători şi marfă vor fi expediate din staţiile de plecare conform orei oficiale de vară, până la ora 4:00, care va deveni ora 3:00.

Trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 4:00 (ora oficială de vară) vor opri în staţiile de parcurs – de regulă în prima staţie de oprire destinată călătorilor , evitând opririle în staţiile intermediare – şi vor pleca după noua oră a Europei Orientale .

Trenurile de călători aflate în circulaţie după ora 4:00, care devine ora 3:00 , şi care mai au de parcurs o distanţă scurtă până la destinaţie, vor continua mersul până la staţia finală.

Trenurile de marfă aflate în circulaţie după ora 4:00 (care devine ora 3:00) vor continua mersul până la staţia finală.

Deoarece şi în ţările vecine se aplică trecerea la ora oficială a Europei, trenurile care circulă între staţiile de frontieră cu Republica Moldova, Ungaria, Serbia, Ucraina şi Bulgaria , la data de 27 octombrie 2024, vor respecta orarul stabilit în mersul de tren în vigoare.

Pe raza a şapte sucursale regionale de cale ferată, 81 de trenuri de călători vor fi afectate de schimbarea orei, dintre care 57 de trenuri aparţin operatorului de stat CFR Călători şi 24 de trenuri sunt operate de operatori privaţi , astfel:
• 48 de trenuri – aşteaptă la îndrumare;
• 33 de trenuri –aşteată pe parcurs.

La nivel naţional, 81 de trenuri aparţinând tuturor operatorilor de transport feroviar de călători, vor staţiona pentru 4860 de minute pentru trecerea la ora oficială de iarnă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
cfr,
ora de iarnă,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici