Tratamente împotriva căpuşelor în parcurile Floreasca, Bordei, Izvor, Carol, Cişmigiu şi Herăstrău
Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti începe, marţi seara, tratamentele împotriva căpuşelor în parcurile Floreasca, Bordei şi Izvor, care vor continua, joi şi vineri, în parcurile Carol, Cişmigiu, Herăstrău şi Circului.
Tratamente împotriva căpuşelor în parcurile Floreasca, Bordei, Izvor, Carol, Cişmigiu şi Herăstrău (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)
Potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei remis agenţiei MEDIAFAX, tratamentele de dezinsecţie împotriva căpuşelor în parcurile Floreasca, Bordei şi Ivor vor avea loc marţi, între orele 21.00 şi 24.00.
Tratamentele împotriva căpuşelor vor continua joi în parcurile Carol şi Cişmigiu şi vineri în parcurile Circului şi Herăstrău, între orele 21.00 şi 24.00.
"Aceste tratamente vor fi reluate în dimineaţa zilei următoare doar în zonele locurilor de joacă şi a spaţiilor amenajate pentru câini din parcuri. Rugăm vizitatorii să fie cooperanţi şi să fie atenţi în privinţa utilizării acestor spaţii în intervalele menţionate", a precizat municipalitatea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Bursă. Statul român ia în considerare posibilitatea de a reveni ca acţionar majoritar al grupului Electrica
-
Vicepremierul Poloniei anunţă că a identificat un grup rus care ar fi urmărit să influenţeze alegerile prezidenţiale
Primăria Capitalei anunţa recent că Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti a realizat, la început lunii aprilie, tratamente de prevenire a apariţiei căpuşelor în parcuri, o a doua etapă de tratare a zonelor verzi urmând să aibă loc după îmbunătăţirea condiţiilor meteo.
Totodată, Administraţia Grădina Zoologică va aplica tratamente de combatere a căpuşelor imediat ce condiţiile meteo o vor permite, preciza municipalitatea.
Precizările au fost făcute după ce presa a scris despre apariţia căpuşelor în spaţiile verzi din Capitală.
Primăria Capitalei a menţionat că de la începutul anului şi până în prezent nu a primit nicio informare sau sesizare din partea Direcţiei de Sănătate Publică sau a altor instituţii "având ca obiect semnalarea acestui fenomen în Bucureşti".
Potrivit unei hotărâri din 23 martie a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, toţi proprietarii şi administratorii spaţiilor verzi sunt obligaţi să aplice tratamente împotriva căpuşelor, în lunile mai-iunie şi septembrie.
Direcţia de Utilităţi a municipalităţii a informat proprietarii şi administratorii spaţiilor verzi, precum şi ADP-urile de sector cu privire la prevederile actului normativ, iar inspectorii Direcţiei de Inspectie şi Control verifică modul de aplicare.
Săptămâna trecută, reprezentanţii centrului teritorial veterinar din Sectorul 2 al Capitalei au început tratamentele de prevenire a apariţiei capuşelor în parcurile Plumbuita, Lunca Florilor, Motodrom, Ion Creangă şi Rodica.
Tratamentele vor fi continuate în toate cele 21 de parcuri din Sectorul 2, în principal în zona locurilor de joacă pentru copii şi în locurile special amenajate pentru câini, acolo unde dezinsecţia este marcată cu atenţionări speciale pe care sunt trecute orele în care se va executa această operaţiune, potrivit autorităţii locale de sector.
Conform hotărârii CGMB, "toţi deţinătorii/administratorii/proprietarii de spaţii verzi de utilitate publică aflate pe teritoriul municipiului Bucureşti - parcuri, grădini publice, liziere de păduri, locuri de joacă - au obligaţia să efectueze tratamente de combatere a capuselor, anual, în lunile mai-iunie şi septembrie".
Tratamentele se vor efectua şi în lunile iulie şi august, "în cazul în care se înregistrează ploi frecvente, precum şi ori de câte ori este necesar până la înlăturarea focarului".
Amenzile pentru cei care nu aplică tratamente de prevenire şi combatere a căpuşelor sunt cuprinse între 2.000 şi 3.000 de lei.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO