Trecerea peste Prut, de la Albiţa, se va face pe poduri cu două benzi pe sens

Trecerea peste Prut, de la Albiţa, se va face pe poduri cu două benzi pe sens. Noul proiect, evaluat la aproape 185 de milioane de lei, a primit, joi, Acord de Mediu din partea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Vaslui, anunţă preşedintele ANPM, Laurenţiu Alexandru Păştinaru.

Urmărește
263 afișări
Imaginea articolului Trecerea peste Prut, de la Albiţa, se va face pe poduri cu două benzi pe sens

Sursa foto: Facebook / Agentia Nationala pentru Protectia Mediului - ANPM

„În contextul internaţional privind obţinerea statutului de ţară candidată la aderarea la Uniunea Europeană a Republicii Moldova şi având în vedere traficul intens de mărfuri şi persoane pe care actualul pod peste râul Prut de la Albiţa-Leuşeni le asigură, investiţia C.N.A.I.R. este exact soluţia care va asigura conexiunile de perspectivă, cu drumurile între care face legătura: drumul expres Tişiţa-Albiţa şi drumul de patru benzi ce va asigura accesul la punctul vamal de pe teritoriul Republicii Moldova şi va îmbunătăţi condiţiile de siguranţă a traficului rutier şi pietonal”, a explicat preşedintele ANPM, după semnarea acordului.

Podurile paralele cu arce metalice care urmează să fie construite pe actualul amplasament al podului de la Albiţa, după desfacerea construcţiei existente, vor asigura continuitatea drumului naţional DN 24B peste râul Prut, prin două structuri separate, a câte două benzi de circulaţie pe sens.

„Conform proiectului, podul va avea lungimea suprastructurii de 150,90 m şi lungimea totală de 161 m. În plan, podul va fi dispus în aliniament, cu traversarea aproximativ perpendiculară a râului Prut. Geometria secţiunii transversale a podului va asigura, pentru fiecare fir de circulaţie, o lăţime a părţii carosabile de 9,50 m şi câte un trotuar pietonal de 1,60 m, între cele două fire de circulaţie fiind prevăzut un spaţiu pentru zona mediană de lăţime variabilă. În vederea atingerii obiectivelor menţionate anterior, pe perioada realizării lucrărilor de amenajare a podului peste râul Prut de pe DN24B la km 42+092 între Romania şi Republica Moldova, traficul se va desfăşura pe o variantă provizorie”, a declarat Mihaela Budianu, directorul executiv al APM Vaslui, adăugând că valoarea investiţiei, de aproape 185 de milioane de lei, va fi asigurată prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (CEF).

Proiectul nu este susceptibil a avea impact negativ asupra obiectivelor de conservare din ariile naturale protejate ROSCI0213/ ROSPA0168 Râul Prut, dacă vor fi respectate măsurile de limitare a impactului asupra mediului din Avizul favorabil acordat de Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate - Serviciul Teritorial Vaslui, în calitate de autoritate responsabilă pentru ariile naturale protejate, se arată în comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici