Trei acuzaţi în dosarul Ciorogârla, eliberaţi. Şeful DIICOT spune că decizia TB este inadmisibilă

Tribunalul Bucureşti a decis eliberarea lui Liviu Iordan, Ştefan Zugravu şi Gigel Gheorghe, acuzaţi în cazul furtului de arme de la unitatea din Ciorogârla, şeful DIICOT Codruţ Olaru calificând hotărârea instanţei drept un gest de iresponsabilitate, întrucât armele au fost găsite acasă la cei trei.

Urmărește
213 afișări
Imaginea articolului Trei acuzaţi în dosarul Ciorogârla, eliberaţi. Şeful DIICOT spune că decizia TB este inadmisibilă

Trei acuzaţi în dosarul Ciorogârla, eliberaţi. Şeful DIICOT spune că decizia TB este inadmisibilă

Tribunalul Bucureşti a hotărât că Liviu Iordan, Ştefan Zugravu şi Gigel Gheorghe pot fi cercetaţi în libertate în acest dosar. Decizia poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

Şeful DIICOT, Codruţ Olaru, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că decizia instanţei este inadmisibilă, având în vedere că armele furate de la unitatea militară au fost găsite acasă la cei trei inculpaţi. Totodată, Codruţ Olaru a adăugat că o asemenea hotărâre este "un gest de iresponsabilitate în contextul evenimentelor de la Neamţ".

Judecătorul care a decis punerea în libertate a celor trei este Marin Marino, cel care a decis şi eliberarea lui George Becali.

Liviu Iordan a fost arestat preventiv în 19 martie, de instanţa Tribunalului Bucureşti, care a admis cererea procurorilor DIICOT. El este acuzat că a vândut cu 17.500 de euro arme furate de la unitatea militară din Ciorogârla.

Liviu Iordan a vândut o mitralieră calibrul 7,62 mm fără afetul aferent (mitralieră de companie), 20 de pistoale mitralieră calibrul 7,62 mm Kalaşnikov, 32 de pistoale model 1933 TT, calibrul 7,65 mm, 5 pistoale model 1974 Carpaţi, calibrul 7,65 mm, trei pistoale Cugir calibrul 9 mm, un pistol de semnalizare, calibrul 26 mm, nouă baionete, şase binocluri şi alte accesorii pentru armament, se preciza în motivarea instanţei.

De asemenea, procurorii au depus la instanţă o serie de interceptări telefonice şi ambientale în care Mihai Costea şi Nicolae Alexandru Iordan, fratele lui Liviu Iordan, îi dădeau indicaţii ce să facă cu armele. Astfel, pistoalele erau numite codat "cauciucuri".

Potrivit anchetatorilor, în decembrie 2009, Liviu Iordan, în înţelegere cu fratele său, Nicolae Alexandru Iordan, şi cu Marius Costea, au oferit spre vânzare, contra sumei de 17.500 de euro, zece pistoale model TT şi trei pistoale mitralieră tip Kalaşnikov, care proveneau din furtul comis în luna ianuarie 2009, de la unitatea militară din Ciorogârla.

În noaptea de 27 spre 28 ianuarie 2009 au fost furate 62 de arme militare şi alte obiecte (accesorii armament) din depozitul UM 01895 Bucureşti, situat în incinta UM 01916 Ciorogârla.

În 27 decembrie 2009, anchetatorii au găsit, în urma unor descinderi, 35 de arme din lotul celor furate de la Ciorogârla.

În cazul furtului armelor de la Ciorogârla, în 28 decembrie 2009, instanţa Tribunalului Bucureşti a decis arestarea a 14 persoane, toate fiind acuzate şi de trafic de droguri. Astfel, au primit mandate de arestare Eugen Preda, Alin Viorel Câcă, George Laurenţiu Dinu, Adrian Mincu, Marius Costea, Nicolae Alexandru Iordan, Marius Tăbârcă, Marian Scarlat, Sandu Chiriţă, Daniel Nicolae Stinghe, Dan Vasile Sandu, Adrian Ioan Marius Mustăţea, Mihai Ştefan Zugravu şi Gigel Gheorghe. Fratele lui Eugen Preda, Adrian Lucian Preda, reţinut şi el în acest caz, a fost lăsat liber, după ce judecătorul a respins propunerea procurorilor DIICOT în cazul acestuia.

În 16 martie 2010, anchetatorii au mai găsit, în zona Bâcu-Dragomireşti, încă o armă din lotul celor furate de la Ciorogârla.

În dosarul privind furtul armelor de la UM din Ciorogârla, în data de 2 martie 2009 au fost deferiţi justiţiei 11 militari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici