Trei camioane, încărcate cu gonoaie adunate după ieşirile la picnic din week-end, la Cluj

Aproximativ trei camioane de gunoaie au fost adunate, la sfârşitul săptămânii, de firma de salubritate care are în responsabilitate zonele de agrement din apropierea municipiului Cluj-Napoca, oamenii care au ieşit la picnic de Florii lăsând în urmă PET-uri, resturi de mâncare şi hârtii.

Urmărește
144 afișări
Imaginea articolului Trei camioane, încărcate cu gonoaie adunate după ieşirile la picnic din week-end, la Cluj

Trei camioane, încărcate cu gonoaie adunate după ieşirile la picnic din week-end, la Cluj (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Sergiu Hossu, directorul firmei de salubritate care răspunde de zonele de agrement Hoia şi Făget, din apropiere de Cluj-Napoca, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că au fost colectate circa trei camioane de deşeuri în trei zile.

"Angajaţii firmei noastre de salubritate, care se ocupă de zonele de agrement de lângă Cluj-Napoca, de la Făget şi Hoia, au adunat, timp de trei zile -vineri, sâmbătă şi duminică - o cantitate destul de mare de deşeuri aruncate de clujenii care au ieşit la sfârşit de săptămână la iarbă verde. Astfel, s-au adunat peste 70 de metri cubi de deşeuri - PET-uri, resturi de mâncare, hârtii. Au fost cam trei camioane de deşeuri", a spus Hossu.

Potrivit acestuia, zonele de agrement de la Făget şi Hoia au fost inspectate, vineri, de reprezentanţii conducerii Primăriei pentru a se asigura că zona este curată înainte de ieşirea clujenilor la iarbă verde.

Nici Primăria Cluj-Napoca şi nici Comisariatul Gărzii de Mediu Cluj nu au aplicat amenzi celor care au ieşit la sfârşitul săptămânii la iarbă verde.

Legea privind desfăşurarea activităţilor de picnic a intrat în vigoare în 30 martie 2012 şi reglementează activităţile de picnic desfăşurate pe domeniul public ori privat al statului şi al unităţilor administrativ-teritoriale, având ca scop prevenirea, reducerea şi eliminarea impactului negativ asupra mediului, asupra stării de sănătate a populaţiei, generat de practicarea inadecvată a activităţilor de picnic.

Actul normativ stabileşte amenzi de până la 5.000 de lei pentru ieşirile la iarbă verde în alte zone decât cele special amenajate.

Picnicul este definit în lege drept "orice activitate de recreere desfăşurată în zone de afluenţă publică consacrate pe domeniul public sau privat al statului şi/sau al unităţilor administrativ-teritoriale de una sau mai multe persoane şi care presupune consumul de băuturi şi/sau alimente, precum şi după caz aprinderea sau nu a focului".

Aproape 45 la sută dintre românii din mediul urban au mers la picnic de cel puţin zece ori în ultimul an, aceasta fiind una din principalele modalităţi de petrecere a timpului liber, alături de ieşirile în parc, la concerte, spectacole şi piese de teatru, arată un studiu Daedalus Millward Brown.

Ieşirea la picnic este o activitate realizată mai frecvent de cei tineri (18-44 ani) şi de către bărbaţi, potrivit aceleiaşi cercetări.

Cei mai mulţi dintre românii de la oraş înţeleg prin picnic activitatea de a face gratar, de a asculta muzică şi de a juca diverse jocuri (cărţi, remi, şah, fotbal, volei, badminton), toate acestea fiind indicate de majoritatea respondenţilor

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici