- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (05.05.2014, 18:39)
- Elvira Gheorghita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Trei copii cu paralizie cerebrală, trataţi cu celule stem recoltate la naştere
Trei copii cu paralizie cerebrală au fost supuşi unei perfuzii de celule stem recoltate la naştere, intervenţia fiind realizată în premieră naţională, la Spitalul "Alexandru Obregia" din Capitală.
Urmărește
391 afișări
Trei copii cu paralizie cerebrală, trataţi cu celule stem recoltate la naştere (Imagine: Elvira Gheorghita/Mediafax Foto)
Cei trei copii au în jur de trei ani şi au avut recoltate celule stem la naştere din sânge placentar. Perfuziile le-au fost făcute în perioada martie - aprilie, fără internarea copiilor în spital. Aceştia rămân sub observaţie, pentru că rezultatele invervenţiei sunt analizate timp de doi ani.
Alţi doi copii pentru care mamele au donat la naştere sânge placentar au fost fost supuşi unor intervenţii similare în SUA şi Franţa, iar primul copil supus unei astfel de terapii cerebrale regenerative prezintă o ameliorare a stării de sănătate, a spus Speranţa Arciudean, director medical la Cord Blood Center, prima bancă de celule stem din România.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Qatarul ameninţă UE că va taia gazul. Ministrul energiei din Qatar: "Nu blufez"
Aceasta a anunţat şi lansarea unui nou produs - recoltarea ţesutului placentar. "Acest produs oferă două avantaje majore, respectiv o gamă diversă de celule stem, din surse diferite (sânge şi ţesuturi), cu potenţial de utilizare terapeutică atât pentru indicaţiile standard actuale, cât şi de perspectivă în domeniul medicinei regenerative, şi posibilitatea de utilizare terapeutică unică sau repetitivă a unităţilor depozitate", a mai spus medicul Speranţa Arciudean.
Potrivit specialiştilor, recoltarea de celule stem din placentă reprezintă o sursă bogată de celule stem cu un divers potenţial de utilizare. Totodată, prin progresele obţinute în ultimii ani în cercetarea celulelor stem s-au prefigurat noi perspective de utilizare terapeutică a acestora în domeniul nou al medicinei regenerative având ca scop tratarea mai eficientă a unor boli cronice, degenerative sau posttraumatice, cum ar fi boli cardiovasculare, hepatice, leziuni ale maduvei spinarii, boli inflamatorii cronice sau autoimune.
O pacientă din trei care au fost internate în Materitatea Filantropia au optat pentru prelevarea de celule stem la naştere, a spus Anca Simionescu, medic primar de obstetrică-ginecologie la Spitalul Filantropia şi şef de lucrări la Universitatea de Medicină şi Farmacie Bucureşti.
"Izolarea şi utilizarea celulelor stem embrionare au permis integrarea acestora în tratamentul cancerelor hematopoetice, diabetului, unor afecţiuni neurologice şi cardiovasculare, în cadrul medicinei regenerative. Faptul că în România este posibilă recoltarea şi stocarea lor deschide perspectiva încercării unor terapii imunomoleculare şi de inginerie tisulară", a explicat Anca Simionescu.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe