- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
TREI cutremure în zona seismică Vrancea
Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter s-a produs miercuri, la ora 00.16, în zona seismică Vrancea, în judeţul Buzău, fiind urmat de un alt seism, de 2,8 grade, la ora 06.39, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP). Un alt cutremur, de 3 grade pe scara Richter, s-a produs în zona Vrancea, la ora 12.00, acesta fiind al treilea seism înregistrat miercuri.
Cutremure în zona seismică Vrancea (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
Cutremurul cu magnitudinea de 3,5 grade pe scara Richter s-a produs la adâncimea de 101 kilometri şi a avut epicentrul în judeţul Buzău, la 30 de kilometri de Covasna, 45 de kilometri de Târgu Secuiesc, 55 de kilometri de Sfântu Gheorghe, 56 de kilometri de Săcele şi 58 de kilometri de Râmnicu Sărat.
Seismul de 2,8 grade s-a produs la adâncimea de 100 de kilometri, iar oraşele apropiate de epicentrul cutremurului sunt Covasna (24 de kilometri), Târgu Secuiesc (36 de kilometri), Sfântu Gheorghe (54 de kilometri), Focşani (57 de kilometri) şi Târgu Ocna (60 de kilometri).
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Euro a scăzut la cel mai jos nivel din 2022 din cauză că pieţele se aşteaptă la o nouă scădere de dobândă. Din păcate şi din economia reală vin veşti proaste: sectorul privat din zona euro a scăzut dintr-o dată şi se duce înspre contracţie
-
Războiul din Ucraina. Ce este noua armă folosită de Rusia în Ucraina. Putin spune că se deplasează cu 3 km pe secundă.
Cutremurul de 4 grade s-a produs la adâncimea de 145 de kilometri şi a avut epicentrul la 33 de kilometri de Covasna, la 44 de kilometri de Târgu Secuiesc, la 49 de kilometri de Focşani şi la 55 de kilometri de Mărăşeşti şi Râmnicu Sărat, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).
Luni au fost înregistrate trei cutremure în zona Vrancea, de 2,5, 2,9 şi 3,2 grade pe scara Richter.
Cel mai mare cutremur, ca magnitudine, produs anul acesta în zona seismică Vrancea a avut 4,7 grade şi a fost înregistrat în 23 ianuarie.
De la începutul anului, în zona seismică Vrancea au avut loc alte aproape 20 de cutremure cu magnitudini între 2,5 şi 4,4 grade pe scara Richter.
La 6 octombrie 2013, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, cel mai mare din ultimii patru ani. Seismul a fost simţit şi la Bucureşti, dar şi în nordul Bulgariei şi în Republica Moldova.
Anul trecut, în zona Vrancea s-au mai produs opt seisme cu magnitudinea de cel puţin 4 grade, la 21 noiembrie (4,4 grade), 15 octombrie (4,7 grade), 11 august (4,5 grade), 28 iulie (4 grade), 12 iulie (4,1 grade), 20 iunie (4,2 grade), 21 aprilie (4,2 grade) şi 6 martie (4,2 grade).
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO