- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Trei delfini au fost găsiţi morţi pe plajele din Eforie şi Olimp
Trei delfini morţi au fost descoperiţi, în ultimele două zile, pe plaje din staţiunile Eforie şi Olimp, ridicând astfel la 26 numărul delfinilor care şi-au găsit anul acesta moartea în plasele de pescuit.
Trei delfini au fost găsiţi morţi pe plajele din Eforie şi Olimp (Imagine: Liviu Adăscăliţei/Mediafax Foto)
Potrivit directorului coordonator al Oceanic Club Constanţa, biologul Răzvan Popescu Mirceni, două exemplare de marsuini, din specia Phocoena phocoena, au fost găsite moarte duminică, în zona Eforie, după ce s-au prins în plase de pescuit tip setca.
De asemenea, în aceeaşi zi, o ambarcaţiune a semnalat existenţa unui alt delfin mort, care plutea în derivă în largul staţiunii Mamaia, dar căutările desfăşurate împreună cu un echipaj al poliţiei de frontieră nu au dus la găsirea acestuia şi, prin urmare, nu a fost trecut în contabilizarea cazurilor de mortalitate a delfinilor, însă a rămas marcat cu un semn de întrebare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
Luni seară, dispeceratul Direcţiei Apelor Dobrogea Litoral a semnalat prezenţa unui alt delfin eşuat, în zona staţiunii Olimp. Echipa de intervenţie a Oceanic Club s-a deplasat la faţa locului şi a găsit un exemplar tânăr de Tursiops truncatus, mort înecat. Exemplarul respectiv a murit din cauză că s-a prins în plase de pescuit de tip setcă.
Anul acesta, 26 de delfini au fost găsiţi morţi pe plajele litoralului românesc, decesele survenind în cele mai multe situaţii din cauza plaselor pescăreşti, dar şi din cauza diverselor boli la care sunt expuse mamiferele.
În prezent, echipele Oceanic Club lucrează în continuare, împreună cu reprezentanţi ai Poliţiei de Frontieră Constanţa, Direcţiei Sanitar Veterinare Constanţa şi Directiei apelor Dobrogea Litoral, pentru identificarea, recuperarea şi distrugerea plaselor abandonate ori pierdute în mare, în zona apelor teritoriale ale României.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO