Trei din minerii de la Uricani au murit pe loc în urma traumatismelor suferite după explozie

Medicii legişti din judeţul Hunedoara au finalizat, luni după-amiază, necropsiile în cazul tuturor celor cinci mineri care şi-au pierdut viaţa în explozia de la Mina Uricani, stabilind că trei dintre ei au murit pe loc în urma traumatismelor, iar ceilalţi doi s-au intoxicat cu monoxid de carbon.

Urmărește
5 afișări

Potrivit medicilor legişti de la Serviciul de Medicină Legală din judeţul Hunedoara, trei dintre mineri au murit pe loc după ce au suferit multiple traumatisme în urma deflagraţiei, iar ceilalţi doi colegi ai lor s-au intoxicat cu monoxid de carbon, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Medicul legist Claudiu Oegar a declarat că, în cazul electricienilor Marian Cucu şi Cornel Borc Hici, intoxicaţia cu monoxid de carbon a fost de cinci, respectiv zece la sută, iar politraumatismele provocate de suflul exploziei au fost fatale.

Şi în cazul electricianului Ion Nădrag, cauza principală a morţii o reprezintă politraumatismele provocate de suflul exploziei, concentraţia de monoxid de carbon fiind de 34 la sută.

Potrivit medicilor legişti din Hunedoara, cei trei mineri au murit pe loc.

Ceilalţi doi mineri, inginerul Cosmin Calotă şi electricianul Iulian Stoi, au murit din cauza intoxicaţiei cu monoxid de carbon. În cazul lui Calotă, aceasta a fost de 74 la sută, iar la Stoi de 83 la sută, ei neavând politraumatisme care să fi putut provoca decesul.

Niciunul dintre cei cinci mineri nu consumase băuturi alcoolice înainte de a intra în subteran.

O explozie a avut loc, sâmbătă după-amiază, la Mina Uricani din Valea Jiului, iar cinci mineri au fost prinşi în subteran, echipele de salvatori coborând în mină. Explozia de metan s-a produs în momentul cuplării la reţeaua electrică a tabloului, după o revizie a acestuia.

În urma exploziei, cele cinci persoane au murit.

Cei cinci mineri vor fi înmormântaţi marţi, în localităţile Lupeni şi Uricani, trupul neînsufleţit al unuia dintre aceştia fiind depus la o capelă, în timp ce trupurile celorlaţi au fost duse la familiile lor.

Ziua de marţi a fost declarată zi de doliu în judeţul Hunedoara, printr-un ordin al prefectului Dezsi Attila, care stabileşte că, timp de trei minute, instituţiile publice îşi vor înceta activitatea, pentru a păstra un moment de reculegere în memoria celor cinci mineri morţi la Uricani.

Procurorii Parchetului Tribunalului Hunedoara care cercetează cauzele exploziei de la Mina Uricani au început, luni, audierea salvatorilor minieri care au intrat în subteran, sâmbătă, după producerea deflagraţiei în urma căreia cinci mineri şi-au pierdut viaţa.

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat, luni, că acumulările de gaze persistă la Mina Uricani, iar din acest motiv ancheta va dura, probabil, 30 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici