- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (25.09.2013, 14:12)
- Catalina Cocolos
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Trei foşti directori de la RADET, trimişi în judecată pentru luare de mită
Foştii directori de la RADET Ion Voicu, Dan Mavrodin şi Ovidiu Gărduş au fost trimişi în judecată de procurorii DNA, care îi acuză că ar fi cerut mită de la reprezentanţii unor societăţi comerciale.
Urmărește
288 afișări
Trei foşti directori de la RADET, trimişi în judecată pentru luare de mită (Shutterstock)
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) i-au trimis în judecată pe Ion Voicu, director general şi director general adjunct la RADET, funcţii ocupate consecutiv la data comiterii faptelor, şi pe Daniel Ovidiu Gărduş, fost director al Direcţiei Exploatare şi Mentenanţă, pentru luare de mită, în formă continuată.
Alături de cei doi a fost trimis în judecată şi Dan Mavrodin, director economic şi comercial în cadrul RADET la data comiterii faptelor, pentru luare de mită şi complicitate la luare de mită în formă continuată.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
Dosarul va fi judecat de Tribunalul Bucureşti.
Potrivit rechizitoriului procurorilor, în luna februarie, Ion Voicu şi Dan Mavrodin au cerut de la reprezentantul unei societăţi comerciale, denunţător în cauză, 600.000 de lei, reprezentând 10 la sută din suma pe care RADET Bucureşti trebuia să o plătească societăţii respective în baza unui contract. În schimbul banilor, cei doi directori de la RADET s-au angajat să înceapă efectuarea plăţilor aferente materialelor livrate de către această societate.
"În perioada februarie-martie 2013, cei doi directori au primit, în trei tranşe, suma totală de 148.800 lei. Banii i-au fost remişi lui Mavrodin Dan, o parte din aceste sume fiindu-i date apoi lui Voicu Ion", au precizat procurorii în actul de sesizare a instanţei.
Procurorii îl acuză pe Ovidiu Daniel Gărduş că, în 25 februarie, a primit de la reprezentantul aceleiaşi societăţi comerciale 5.000 de lei, bani ceruţi anterior "pentru a nu exercita unele atribuţii de serviciu ce ar fi avut consecinţe negative asupra derulării contractelor încheiate de RADET Bucureşti cu respectiva societate".
Gărduş ar mai fi primit alţi 50.000 lei, în 22 ianuarie, prin intermediul aceleiaşi persoane, de la reprezentantul altei societăţi comerciale care avea contracte cu RADET Bucureşti, după ce, anterior condiţionase continuarea implementării contractelor de primirea acelei sume de bani.
"În acelaşi scop, al derulării în bune condiţii a contractului, inculpatul Gărduş Ovidiu i-a pretins reprezentantului acestei ultime societăţi comerciale să efectueze plata cazării în cuantum de circa 1.000 euro, pentru două camere duble la un hotel din Paris, cu ocazia unei excursii pe care inculpatul împreună cu alte persoane intenţionau să o facă în luna aprilie 2013. Deşi cererea fusese acceptată, excursia nu a mai avut loc din cauza iniţierii prezentei anchete penale", se mai arată în rechizitoriu.
Procurorii au mai stabilit că, în februarie 2013, Dan Mavrodin a cerut şi a primit de la un alt denunţător, administrator al unei societăţi comerciale, 43.000 de lei, pentru a dispune efectuarea unor plăţi restante pe care RADET le datora societăţii administrate de denunţător, în baza unui contract de lucrări.
Procurorii DNA au pus sechestru asigurător pe mai multe sume de bani aparţinând lui Voicu, Mavrodin şi Gărduş, în vederea confiscării, până la concurenţa sumei care ar fi fost luată cu titlu de mită.
Cei trei foşti directori de la RADET au fost arestaţi în 26 iulie, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti. Aceştia au contestat decizia, Curtea de Apel Bucureşti dispunând, în 3 iulie, înlocuirea măsurii arestării preventive cu interdicţie de a pleca din Bucureşti şi, respectiv, judeţul Ilfov.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe