- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (08.06.2016, 11:32)
- Gabriela Ghitcuta
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Trei inculpaţi din dosarul lui Oprescu cer acord de recunoaştere a vinovăţiei/ Oprescu: "Să fie sănătoşi. Nu o să recunosc niciodată acuzaţiile astea"
Trei dintre inculpaţii din dosarul lui Sorin Oprescu, printre care şi fostul şef al Administraţiei Cimitirelor, au cerut acord de recunoaştere a vinovăţiei miercuri la primul termen al procesului în care fostul edil este acuzat de luare de mită, Oprescu spunând însă că este nevinovat.
Urmărește
3012 afișări
"Să fie sănătoşi. Nu o să recunosc niciodată acuzaţiile astea pentru că nu sunt adevărate. Poziţia asta am avut-o de la început, am avut-o în toate instanţele la care m-am prezentat şi m-au întrebat şi înţeleg să mă lupt aşa cum spuneam, pentru adevăr. Întâi să aud şi eu mărturiile lor. Foştii apropiaţi ai mei sunt consideraţi în rechizitoriu. Nu sunt apropiaţi şi nu am făcut acolo o gaşcă care să se ţină de prostii", a spus Sorin Oprescu la ieşirea de la proces.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
Declaraţiile vin după ce Bogdan Popa, fost şef al Administraţiei Cimitirelor, Florin Şupeală, fost director adjunct al Centrului al Palatelor Brâncoveneşti şi Romeo Albu, administrator societăţi comerciale au cerut miercuri instanţei să facă acord de recunoaştere a vinovăţiei. Procedural, aceasta înseamnă simplificarea judecăţii, după ce inculpatul recunoaşte parţial sau în totalitate faptele. După solicitarea înaintată judecătorilor, instanţa decide dacă inculpatul îndeplineşte condiţiile pentru a fi judecat după procedura simplificată.
În 20 noiembrie 2015, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Sorin Oprescu pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat.
În aceeaşi cauză sunt judecaţi Bogdan Popa, fost şef al Administraţiei Cimitirelor, Cristian Stanca, fostul şofer al lui Oprescu, Mircea Octavian Constantinescu, fost şef al Direcţiei Economice din Primăria Capitalei, Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae, fost director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului, Florin Şupeală, fost director adjunct al Centrului, Claudiu Bengalici, administrator al unei societăţi comerciale, Ion Niţă şi Romeo Albu.
Potrivit rechizitoriului procurorilor, Bogdan Popa, în calitate de director al Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, a constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat ulterior şi ceilalţi inculpaţi, care avea ca scop săvârşirea de infracţiuni de corupţie, mai precis dare şi luare de mită, din sume provenite din bugetul Municipiului Bucureşti, grup pe care, de la finalul anului 2013, l-ar fi condus Sorin Oprescu.
Anchetatorii susţin că, pe măsură ce alte persoane, sesizând activitatea grupului, au aderat la acesta în vederea obţinerii unor foloase materiale, în paralel cu demersurile liderului în vederea extinderii activităţii pentru mărirea mitei, structura şi funcţionalitatea grupului au suferit modificări, "culminând la finalul anului 2013 cu instalarea unui nou lider (şeful autorităţii publice locale executive), crearea unui eşalon de «secunzi» ai săi (o persoană de încredere şi fostul lider), dar şi a unui palier mai larg al factorilor de decizie necesari din alte instituţii".
Citeşte şi: Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, îi urează Gabrielei Firea să facă măcar jumătate din cât a făcut el pentru Bucureşti
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe