- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Trei judecătorii din Prahova au sedii încadrate în grad de risc seismic
Trei judecătorii din judeţul Prahova, respectiv judecătoriile din oraşele Vălenii de Munte, Mizil şi Urlaţi, funcţionează în imobile care, potrivit expertizelor tehnice, au risc seismic ridicat, una dintre aceste clădiri trebuind demolată, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit unui document care arată situaţia tehnică a imobilelor ce aparţin Tribunalului Prahova, document făcut public vineri, cu ocazia bilanţului pe anul 2010 al Tribunalului Prahova, trei judecătorii situate în acest judeţ au ca sedii clădiri cu risc seismic ridicat, pentru una dintre clădiri expertiza tehnică recomandând demolarea, iar pentru celelalte două expertizele arătând că este nevoie de consolidare şi reparaţii capitale.
Conform documentului citat, pentru Judecătoria Vălenii de Munte s-a realizat, în cursul anului 2010, o expertiză tehnică prin care construcţia este încadrată în gradul de risc seismic I, această expertiză recomandând demolarea clădirii şi construirea unui nou sediu.
Nota de fundamentare şi tema de proiectare pentru demolarea clădirii şi pentru construirea unui nou sediu pentru Judecătoria Vălenii de Munte au fost înaintate Ministerului Justiţiei în noiembrie 2010, iar după obţinerea avizului favorabil vor fi întocmite Studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic, se arată în documentul citat.
Conform aceleiaşi surse, sediile altor două judecătorii din Prahova sunt încadrate în gradul de risc seismic II, pentru acestea fiind nevoie de consolidare şi reparaţii capitale.
Astfel, imobilul în care funcţionează Judecătoria Mizil a fost încadrat în gradul de risc seismic II printr-o expertiză tehnică realizată în anul 2008. Nota de fundamentare şi tema de proiectare pentru consolidare, reparaţii capitale şi construirea unui nou corp de clădire au fost avizate de către MJ în septembrie 2010. Autorităţile locale au pus la dispoziţie pentru construirea unui nou corp de clădire pentru judecătoria Mizil un teren cu o suprafaţă de 900 de metri pătraţi, însă acesta a fost considerat necorespunzător, iar în prezent se fac demersuri pentru obţinerea unui alt teren.
Imobilul în care ar trebui să funcţioneze Judecătoria Urlaţi este de asemenea încadrat în gradul de risc seismic II, printr-o expertiză realizată în urmă cu zece ani, respectiv în anul 2001, expertiză care recomandă consolidarea şi reparaţia capitală.
În prezent, clădirea se află în conservare şi în ea nu s-au ţinut niciodată procese, a declarat pentru MEDIAFAX primarul oraşului Urlaţi, Marian Machiţescu. Acesta a arătat că sediul Judecătoriei, în care a funcţionat o şcoală, a fost cumpărat în urmă cu mai bine de zece ani, că Tribunalul Prahova a băgat clădirea în conservare, dar că acest imobil este şi acum în aceeaşi situaţie ca în momentul în care a fost cumpărat.
De altfel, în documentul pus la dispoziţie de Tribunalul Prahova se arată că, pentru adoptarea măsurilor care trebuie luate în privinţa imobilului Judecătoriei Urlaţi, Tribunalul Prahova a solicitat Ministerului Justiţiei relaţii privind punerea în funcţiune a acestei judecătorii, în prezent fiind aşteptată decizia Ministerului Justiţiei în această privinţă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Nu avem un lider politic care să spună „hai să resetăm România”. Duminică du-te și pune ștampila pe alb!
-
Elena Lasconi răspunde acuzaţiilor lui Georgescu privind implicarea României în războiul din Ucraina
-
Vicepreşedinte CNA cere demisia ministrului Cercetării: A fost la TikTok să discute despre alegeri
-
Vicepreşedintele ANCOM cere suspendarea TikTok în România
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO