- Home
- Social
- BUCUREŞTI , (19.11.2018, 14:01)
- Departamentul Social - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Trei lideri PSD, interogaţi la DNA în legătură cu partidele de vânătoare cu Dragnea şi şefii Tel Drum. Informaţia, în documentele #TeleormanLeaks
Directorii companiei Tel Drum au participat la mai multe partide de vânătoare cu lideri PSD, printre care Liviu Dragnea, Marian Oprişan, Niculae Bădălău, Gabriel Vlase sau Claudiu Manda, potrivit unei investigaţii Rise Project. Manda, Vlase şi Bădălău au fost audiaţi la DNA pe acest subiect.
Urmărește
1274 afișări
Vlase, Manda şi Bădălău, interogaţi la DNA despre partidele de vânătoare cu Dragnea
Liviu Dragnea a vânat de cel puţin 32 de ori la el în judeţ, în ultimii nouă ani, potrivit jurnaliştilor de la Rise Project.
"S-a distrat pe domeniile AVPS Turris Turnu Măgurele, al cărei cofondator şi preşedinte a fost până în 2004. Atunci, a predat asociaţia colegilor lui de partid şi dosar, Petre Pitiş, actualul manager al corporaţiei Tel Drum, şi Marian Fişcuci, primul acţionar. De 31 de ori, Dragnea a mers în pădure însoţit de directorul Petre Pitiş. De patru ori s-a dus şi cu Marian Fişcuci. Prieteni din liceu, camarazi la partid şi vânători împătimiţi, cei doi împart frăţeşte dosarele Tel Drum de la DNA. De câteva ori li s-a alăturat afaceristul Costel Comana, coleg de facultate şi tranzacţii imobiliare cu Dragnea. Comana s-a sinucis în 2015, într-un avion din America Centrală, la scurt timp după ce DNA l-a pus oficial sub acuzare în dosarul „Regiotrans”", potrivit sursei citate.
Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, actualmente în închisoare, a vânat în codrii Tel Drum de 18 ori. Vicepremierul Paul Stănescu de la Olt a venit de 13 ori. Marian Oprişan din Vrancea, de cinci ori. Marcel Ciolacu din Buzău a semnat prezenţa în patru dăţi, potrivit Rise Project.
Nici actualul şef al Serviciului de Informaţii Externe, Gabriel Vlase, nu a lipsit de la aceste partide de vânătoare, fiind prezent de trei ori la Dragnea. Tot de atâtea, Niculae Bădălău, senator de Giurgiu. În schimb, Claudiu Manda, preşedintele comisiei parlamentare de supraveghere a SRI, a fost invitat la patru partide.
Aceştia trei din urmă, Manda, Vlase, Bădălău, au fost chemaţi recent la DNA ca martori în dosarul Tel Drum. Interogatoriile au vizat chiar partidele de vânătoare.
”Am fost acolo la invitaţia asociaţiei de vânătoare. Am fost şi audiat la DNA pe subiectul ăsta, chiar săptămâna trecută. M-am întâlnit la vânătoare şi cu Manda, da, e prietenul meu. Cu Liviu Dragnea nu cred, că el nu avea dreptul de portarmă pe vremea aia, că avea proces şi permisul retras. Credeţi că eu îi cunosc pe directorii de la Tel Drum? Cine dracu e Pitiş pentru mine? Pentru dumneavoastră posibil că e, dar pentru mine nu e nimeni. Să fie sănătos! Tel Drum ăsta ce e, vreun minister? Nu e vreo vedetă naţională. Eu sunt politician, nu-i ştiu”, a declarat Niculae Bădălău.
Organizatorii locali ai partidelor de vânătoare erau oamenii de încredere, rudele, angajaţii sau foştii colegi ai lui Liviu Dragnea, toţi având legătură cu Tel Drum, fie că erau acţionari, directori sau contractori ai corporaţiei.
Practic, susţine Rise Project, şefii Tel Drum petreceau alături de cei care le acordau contracte publice.
Marian Oprişan ar fi redirecţionat 100 de milioane de euro, fonduri europene, către Tel Drum şi doi parteneri, într-un contract-mamut semnat în 2011, pentru reabilitarea şi modernizarea sistemelor de apă în judeţul Vrancea.
"Şi Constanţa a cotizat. În 2010, Nicuşor Constantinescu a acordat Tel Drum un contract de 30,7 milioane de lei pentru modernizarea a două drumuri judeţene prin procedură de licitaţie restrânsă accelerată. Vecinul Paul Stănescu e alt exemplu. În 2013, a trimis 7,2 milioane de lei către Tel Drum, prin cerere directă de ofertă, pentru „lucrări de construcţii şi drumuri” în judeţul Olt, chiar la o lună după o vânătoare de pomină în Teleorman, cu cei menţionaţi mai sus. Consiliul Judeţean (CJ) Teleorman rămâne principalul finanţator: din 2007 încoace, corporaţia a încasat peste un miliard de lei aici, iar peste jumătate din sumă (54%) a venit pe semnătura lui Dragnea. Altfel, campionii locali ai vânătorii sunt organizatorii oficiali Mădălin Ioniţă (65 de partide), managerul Tel Drum, Petre Pitiş (59 de partide) şi Petre Rădan, fost magazioner-şef la Tel Drum, angajat acum la ferma de vaci a lui Dragnea Junior (57 de partide). De 12 ori a luat arma-n mână şi Mircea Vişan, director tehnic la Tel Drum, inculpat în dosar cu Dragnea, Pitiş, Fişcuci etc", scriu jurnaliştii.
La evenimente, au participat şi şefi din poliţie, de instituţii descentralizate, primari, consilieri, soţi de judecătoare sau angajaţii de încredere la firmele din grupul Tel Drum.
Registrele de vânătoare ale AVPS Turris inventariază şi cadavrele din pădure. În total, 1.128 de animale.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
El este Alexandru, tânărul de 26 de ani mort în accident, fără să aibă vreo vină! Iubita lui e în stare gravă
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe