- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (14.03.2014, 17:37)
- Otilia Ciocan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Trei medici acuzaţi că au luat mită pentru certificate de invaliditate, reţinuţi. Procurorii au confiscat peste 108.000 de euro de la unul dintre medici
Cei trei medici din judeţul Caraş-Severin, urmăriţi penal după ce ar fi luat bani de la mai multe persoane pentru a le elibera certificate de încadrare în grad de invaliditate, au fost reţinuţi, urmând să fie prezentanţi, vineri, Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă.
Urmărește
706 afișări
Trei medici acuzaţi că au luat mită pentru certificate de invaliditate, reţinuţi. Procurorii au confiscat peste 108.000 de euro de la unul dintre medici
Avocatul unuia dintre cei trei medici, Cosmin Boloşin, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că atât clientul său, cât şi ceilalţi doi medici au fost reţinuţi, iar în noaptea de joi spre vineri au fost aduşi la Bucureşti, urmând ca în cursul zilei de vineri să fie prezentaţi Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă.
"Este vorba de clientul meu, medicul Ioan Ungur, şi medicii Ioan Cenda şi Sebastian Telbiş. Toţi trei au fost reţinuţi noaptea trecută şi apoi transportaţi la Bucureşti pentru că este dosarul procurorilor din Bucureşti. Astăzi (vineri - n.r.) urmează să fie prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă", a declarat Boloşin.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
Avocatul a mai spus că atât clientul său, cât şi ceilalţi doi medici sunt acuzaţi că ar fi pretins "sume modice" pentru eliberarea unor certificate de încadrare în grad de invaliditate.
"Este vorba de sume modice, între 50 de lei şi 100 de euro. Clientul meu, medicul Ungur a recunoscut la audieri că a primit bani, însă fără a pretinde cuiva vreun leu", a mai spus Boloşin.
Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus începerea urmăririi penale pentru fapte de luare de mită săvârşite de cadre medicale, "constând în încadrarea nejustificată în grad de invaliditate a unor persoane în schimbul unor sume de bani", se arăta într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.
În această cauză, procurorii au făcut, joi, verificări şi percheziţii la mai multe adrese din judeţele Caraş-Severin şi Timiş.
La percheziţii au participat şi ofiţeri de poliţie de la Direcţia de Investigare a Fraudelor, acţiunea având suportul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii.
Procurorii au confiscat peste 108.000 de euro de la unul dintre medici
Procurorii au confiscat peste 108.000 de euro şi 4.120 de dolari, după percheziţiile efectuate în casa medicului şef al Serviciului de Evaluări Medicale din cadrul Casei de Pensii Caraş-Severin, Sebastian Telbis, unul dintre medicii reţinuţi pentru luare mită, potrivit PICCJ.
Potrivit Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), în urma percheziţiei domiciliare de joi, "la locuinţa inculpatului Telbis Sebastian, au fost identificate şi indisponibilizate, în vederea luării măsurilor asigurătorii, importante sume de bani, respectiv 108.465 euro în numerar, 480 lire sterline, 4.120 USD şi 51.400 lei". De asemenea, au fost descoperite două carnete de economie cu un sold de 178.220 euro, emise de o bancă din Austria, adaugă sursa citată.
Sebastian Telbis este acuzat de anchetatori că, între 3 februarie şi 7 martie, în calitate de medic şef al Serviciului de Evaluări Medicale din cadrul Casei de Pensii Caraş-Severin, a primit diferite sume de bani, dar şi alte bunuri, de la 132 de pacienţi. În schimbul sumelor de bani, Telbis a eliberat sau a prelungit decizii de pensionare pentru grad de invaliditate, a eliberat "decizii medicale privind pierderea sau diminuarea capacităţii de muncă" sau a atestat "oficial gradul de invaliditate şi a drepturilor de asigurări sociale ce decurg din această încadrare", conform procurorilor.
Telbis nu este singurul vizat în acest dosar, medicii Ioan Dorel Ungur şi Ioan Octavian Cenda fiind acuzaţi, şi ei, de luare de mită.
Potrivit PICCJ, Ungur şi Cenda cereau şi primeau bani de la pacienţi pentru a le aviza încadrarea în grad de invaliditate, respectiv pentru a-i menţine în această categorie cu ocazia revizuirii periodice, în conformitate cu prevederile legislaţiei privind sistemul unitar de pensii publice.
"În schimbul acestor sume de bani, inculpaţii avizau dosarele medicale ale solicitanţilor din Caraş-Severin, ulterior remiţându-le pentru eliberarea deciziilor de încadrare în gradul de invaliditate către ceilalţi specialişti în medicina muncii", arată sursa citată.
Cei trei au fost reţinuţi, joi, de anchetatori, iar vineri au fost aduşi la Tribunalul Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă.
Citește pe alephnews.ro: Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Tudor Chirilă știe de ce Raluca Moldoveanu nu a câștigat Vocea României! „Am punctat chestia asta”
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe