Trei membri ai grupării specializate în fraude informatice şi destructurată în Dolj, arestaţi

Publicat: 20 05. 2011, 09:59
Actualizat: 20 05. 2012, 05:30

Judecătorii Tribunalului Dolj au emis, în noaptea de joi spre vineri, mandate de arestare pentru 29 zile pe numele lui Adrian Poşulescu, Gheorghe Laurenţiu Capotescu, zis “Pătatu” şi Poenaru Covaci Junior, toţi trei membri ai grupării infracţionale destructurate de ofiţerii de la Crimă Organizată şi procurorii DIICOT, Serviciul Teritorial Craiova.

Un al patrulea membru al reţelei, Decebal Simion Gănescu, din Zimnicea, este cercetat în stare de libertate, cu interdicţia de a părăsi localitatea.

Poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, coordonaţi de un procuror DIICOT, au prins, în noaptea de miercuri spre joi, un bărbat din localitatea Zimnicea care avea într-un rucsac aparatură folosită la clonarea de carduri bancare.

Ulterior, au fost făcute percheziţii la Craiova, Bucureşti şi Zimnicea, fiind vizaţi membrii unei grupări infracţionale specializată în fraude bancare.
Una dintre descinderile poliţiştilor şi procurorilor a vizat locuinţa lui Laurenţiu Capotescu, zis „Pătatu”, membru al grupării „Frăţia”, trimis în judecată alături de Costel Iancu, fostul preşedinte al Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare (ANIF), într-un dosar de sechestrare de persoane.

De asemenea, între cei vizaţi de descinderile anchetatorilor s-au numărat şi Adrian Poşulescu, arestat în 2007 în urma unei comisii rogatorii cu procurorii francezi într-un dosar de infracţiuni informatice, alături de Stelian Ionescu, zis Stelian Dragavei. Acesta din urmă era concubinul procurorului Claudia Budiană de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova. În urma acestui caz, procurorul Claudia Budiană a fost revocată din funcţia de purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, fiind transferată, pentru aproximativ un an, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. În iulie 2009, procurorul Claudia Budiană şi-a pierdut viaţa într-un accident rutier.

Potrivit unui comunicat al biroului de presă al Inspectoratului de Poliţie a Judeţului (IPJ) Dolj, membrii grupării confecţionau aparatură de skimming care era montată pe bancomate din ţară şi din străinătate, iar cel care se ocupa de confecţionarea dispozitivelor era Adrian Poşulescu.

Conform anchetatorilor, aparatura era apoi vândută cu 3.000 euro pentru un dispozitiv sau închiriată în schimbul unui procent de 50 la sută din numerele de card obţinute în mod fraudulos.