Trei persoane implicate în conflictul dintr-un club ieşean, arestate preventiv

Trei persoane implicate în scandalul provocat în clubul Hypnotic din Iaşi de către două grupări interlope şi soldat cu nouă răniţi au fost arestate preventiv, duminică, pentru 29 de zile, alte patru fiind cercetate în libertate, a anunţat şeful Poliţiei Judeţene Iaşi, comisar-şef Liviu Zanfirescu.

Urmărește
72 afișări
Imaginea articolului Trei persoane implicate în conflictul dintr-un club ieşean, arestate preventiv

Trei persoane implicate în conflictul dintr-un club ieşean, arestate preventiv

Potrivit lui Zanfirescu, instanţa a emis mandate de arestare pe 29 de zile pentru Cătălin Băcăuanu, Dragoş Dumitroaie şi Călin Vasile, ultimul fiind membru al clanului Corduneanu, sub acuzaţiile de ultraj contra bunelor moravuri, vătămare corporală gravă, lovire, distrugere şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Cea de-a patra persoană pe numele căreia fusese emisă ordonanţă pentru 24 de ore este internată în spital, astfel că nu a putut fi adusă în faţa instanţei.

"În conflictul de vineri noaptea s-au folosit bâte şi o armă neletală. Cei trei au venit de bunăvoie la audieri, ştiind probabil că îi vom căuta şi că îi vom aduce noi. În total, şapte persoane au fost implicate în scandal. Nu e vorba de un război pentru teritorii sau zonă de influenţă, ci doar de cine este mai tare dintre ei. În plus, unul datora altuia, din celălalt grup, suma de 7.000 de euro. Şi acesta a fost unul dintre motivele conflictului", a afirmat şeful Poliţiei Judeţene Iaşi.

El a susţinut că poliţiştii au acţionat ferm, dovedind capacitate de reacţie, şi că Poliţia nu va face pasul înapoi în astfel de situaţii.

"Nu ne este frică de nimeni. Poliţiştii au dovedit fermitate şi curaj", a adăugat Zanfirescu.

El a spus că scandalul dintre cele două grupări interlope ar fi putut fi preîntâmpinat dacă măcar o singură persoană din club ar fi sunat la 112 şi ar fi anunţat prezenţa acestor persoane.

"Se pare că aceste cluburi din Iaşi sunt preferate mai mult de aceşti indivizi, iar administratorii cluburilor nu acordă o atenţie sporită şi nu sesizează aspecte care ar putea fi aplanate din timp prin prezenţa organelor de poliţie", a precizat Liviu Zanfirescu.

Şeful Poliţiei Iaşi a mai spus că scandalul dintre cele două grupări este departe de a se fi terminat, dar că acţiunile de monitorizare vor fi desfăşurate în continuare. În acest dosar au fost audiate peste 25 de persoane, iar conducerea Poliţiei nu exclude să mai fie şi alte reţineri în acest caz.

Nouă persoane au fost rănite şi au ajuns la spital

Şeful Unităţii Primire Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului de Urgenţe din Iaşi, medicul Tudor Ciuhodaru, a declarat că în total nouă persoane implicate în incident au ajuns la spitalul ieşean. Între acestea se află şi un agent de pază în vârstă de 30 de ani, care este în starea cea mai gravă, el rămânând fără un ochi în urma incidentului.

La Spitalul de Urgenţe din Iaşi se mai afla, duminică la prânz, o singură persoane rănită în timpul răfuielii din clubul Hypnotic.

"Avem în spital o singură persoană, cu fractură deschisă. Agentul de pază a fost transferat la Clinica de oftalmologie de la Spitalul Sfântul Spiridon pentru investigaţii amănunţite, urmând să fie operat", a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, medicul Tudor Ciuhodaru, şeful UPU din cadrul Spitalului de Urgenţe din Iaşi.

Citeşte şi:

Iaşi: Nouă persoane rănite într-o altercaţie petrecută într-un club

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici