- Home
- Social
- SIBIU, (22.05.2012, 18:30)
- Pacala Dana , Diana Stancovici ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Treizeci de persoane diagnosticate cu boala Lyme, internate de la începutul anului la Sibiu
Treizeci de persoane diagnosticate cu boala Lyme în urma înţepăturii de căpuşă au fost internate, de la începutul anului şi până acum, la Secţia Clinică Boli Infecţioase a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, unde în prezent sunt spitalizaţi patru pacienţi.
Urmărește
879 afișări
Treizeci de persoane diagnosticate cu boala Lyme, internate de la începutul anului la Sibiu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Potrivit medicului şef al Secţiei Clinice Boli Infecţioase a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, conf. univ. dr. Victoria Bîrluţiu, de la începutul anului au fost internaţi 30 de pacienţi cu boala Lyme, dintre care 17 au fost diagnosticaţi prin Direcţia de Sănătate Publică şi 13 persoane prin analize la alte clinici din ţară.
"Pacienţii internaţi în clinica noastră cu boala Lyme, de la începutul anului, sunt 30, dintre care 17 diagnosticaţi prin DSP şi alţi 13 cu analize pozitive din alte servicii medicale din ţară sau sector privat. În 2011, în judeţul Sibiu au fost confirmaţi cu boala Lyme 128 de pacienţi, 33 având rezultate de graniţă, echivoce, din 362 de pacienţi testaţi", a declarat conf. univ. dr. Victoria Bîrluţiu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Decebal Todăriţă, patru pacienţi cu boala Lyme sunt internaţi în prezent pentru tratament specific bolii.
Unul dintre pacienţii internaţi la Sibiu cu boala Lyme a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că s-a îmbolnăvit de la o larvă de căpuşă şi s-a tratat două săptămâni de alergie, pentru că nu a găsit nicio insectă.
"Iniţial, am crezut că pata de pe piele e de la ţânţar sau de orice altă insectă, nu era nicio urmă de căpuşă. În decurs de două zile s-a întins pata de pe picior. Am fost la medicul de familie, am urmat un tratament pentru alergie împotriva pişcăturilor de insecte, însă tratamentul nu a dat roade. Acum ştiu de ce nu a dat roade, pentru că se pare că e vorba de pişcătura unei căpuşe, nu a unei insecte adulte, ci a unei larve. Se pare că trebuie să luptăm şi împotriva larvelor", a povestit Elena Spânu, profesoară de educaţie fizică la o şcoală generală din oraş.
De la pata de circa trei centimetri în diametru, s-a ajuns în timp scurt la una de dimensiunea unei palme, iar dacă nu şi-ar fi schimbat culoarea, Elena Spânu spune că ar fi rămas acasă, să se trateze pentru alergie, ar fi pus nişte comprese. Însă schimbarea culorii a determinat-o să meargă la dermatolog, care a îndrumat-o spre Secţia Clinică de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă.
"Diagnosticul a fost clar: Lyme. A fost şocant pentru mine, mai ales că am venit efectiv pentru a-mi face analizele de sânge. Diagnosticul m-a şocat. Mi s-a spus că sunt semnele clare ale bolii Lyme şi că trebuie de urgenţă să mă internez, să mă supun tratamentului corespunzător. Nu am crezut că mi se poate întâmpla mie. Duceam o viaţă normală, iar acum îmi este monitorizată întreaga existenţă, de la temperatură, la orice simptom care poate apărea. Am speranţa că organismul meu va răspunde corect şi că nu va trebui să mă confrunt cu o stare mai gravă a bolii", a afirmat Elena Spânu.
De la începtul anului, peste 400 de persoane au solicitat acordarea primului ajutor medicilor din UPU Sibiu după ce au fost înţepate de căpuşe.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe