Treizeci de persoane, duse la audieri la DIICOT Craiova în cazul contrabandei cu arme

Treizeci de persoane au fost duse de poliţişti la audieri, joi dimineaţa, la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism-Serviciul Craiova, în cazul contrabandei cu arme şi fraudării de băncii din Uniunea Europeană, informează Poliţia Română.

Urmărește
107 afișări

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Craiova au descins, joi dimineaţa, la 53 de domicilii din Craiova (47), Bacău (patru) şi Piteşti (două) în cadrul unei ample acţiuni, la care au participat peste 250 de forţe de ordine, pentru destructurarea unui grup infracţional organizat transfrontalier, specializat în contrabanda cu arme de foc letale şi în săvârşirea de infracţiuni cu mijloace de plată electronice.

Şeful DIICOT, procurorul Codruţ Olaru, se află la Craiova, având în vedere complexitatea acţiunii.

Liderii grupării au fost identificaţi ca fiind Viorel Parnică, zis Levier", Ion Parnică, zis "Wilifort", Stazian Miclescu, zis "Stazică", Altafin Poenaru, Chiril Olegov Gheorghiev, Gabi Alin Poenaru, zis "Patrian", George Dumitru, zis "Zeus", Ion Zătreanu, zis "Cuvânt" şi Dirivan Dumitru Nicolae, zis "Chuck Norris".

Potrivit anchetatorilor, învinuiţii, constituiţi într-un grup infracţional organizat reprezentativ în lumea interlopă craioveană, acţionând de predilecţie în zonele "Faţa Luncii" şi "Hanu Roşu", au introdus fără drept pe teritoriul României, prin intermediul unor cetăţeni bulgari, arme de foc letale şi muniţia aferentă.

Armele introduse ilegal în ţară erau ulterior vândute unor persoane din lumea interlopă din Craiova, în scopul utilizării acestora în conflictele stradale şi altercaţiile dintre diferitele grupări.

Învinuiţii procurau dispozitive de skimming pe care le utilizau ulterior, prin montarea la ATM-uri şi POS-uri în diverse ţări din Uniunea Europeană, în special în Portugalia, în vederea copierii datelor de pe cardurile bancare.

Cardurile clonate erau folosite pentru efectuarea de operaţiuni financiare frauduloase.

Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova au dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, falsificarea instrumentelor de plată electronică, deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

Cercetările sunt efectuate împreună cu ofiţeri din cadrul din cadrul BCCO Craiova, BCCO Piteşti, IPJ Dolj şi cu sprijinul IJJ Craiova, BJ Craiova şi SPIR.

Suportul tehnic şi informativ este asigurat de către SRI Dolj.

Efectivele mobilizate pentru reuşita acţiunii sunt de 250 de poliţişti şi jandarmi.

La sediul DIICOT -Serviciul Teritorial Craiova au fost aduse persoane în vederea audierii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici