Directorul unui liceu din Craiova, Carmen Pascu, atrage atenţia asupra scenariilor propuse de autorităţi pentru profesori în cazul infectării cu Covid-19.
Îţi spune că aceştia sunt puţini, deci nevoiţi să se împartă la aproape toţi elevii. Aşa se facă că în cazul în care un cadru didactic este depistat pozitiv va fi dificil de găsit toţi contacţii, tocmai pentru că profesorul predă la mai multe clase. Deci, elevii vor ajunge să înveţe online.
Află în detaliu care sunt scenariile pentru cadrele didactice:
”Mi-am propus să închid cancelaria în timpul orelor şi profesorii să vină să îşi pună absenţele şi notele în catalog abia după terminarea orelor. Dar este exclus ca un profesor să nu intre în contact cu ceilalţi pentru că îţi fuge un copil din clasă, te duci după el. El iese în curte, involuntar vei intra în contact cu alte cadre didactice. Cred că atunci când un copil va avea Covid-19, sau un cadru didactic, se va închide toată şcoala. Nu poţi să identifici cu cine a intrat în contact acel copil, poate nu a intrat la şcoală în contact cu un alt coleg, dar el este vecin cu el de curte şi s-a întâlnit acasă.”, a declarat Carmen Pascu, directoarea Şcolii Gimnaziale Lascăr Catargiu din Craiova.
”Am avut timp toată vara aceasta să angajăm profesori. Există foarte mulţi candidaţi, care au dat titularizarea anul acesta, cu note foarte mari. În cazul în care ne vom întoarce la şcoală în regim online ne vom întoarce la fel de nepregătiţi. Dacă unii copii vor avea nevoie de tablete la 14 septembrie, în ritmul în care se mişcă toate scenariile acestea biroractice în România mă tem că în primele luni de şcoală ei nu vor avea acces la educaţie”, a declarat Cristina Tunegaru, profesoară în Bucureşti.
”Nu este perfect, adică nu se predă ca la şcoală”, spune un alt elev.
”Niciodată nu au fost destui profesori, încă din anii 90. Singura posibilitate o văd eu ca să se închidă şcoala pentru a limita riscul unui focar”, spun şi părinţii.