Tribunalul Bucureşti nu îl lasă pe Vîntu să plece la Viena pentru investigaţii, dar admite expertizarea sa la INML
Tribunalul Bucureşti (TB) nu îi permite lui Sorin Ovidiu Vîntu să plece la Viena pentru investigaţii medicale privind problemele cardiace, dar admite ca Institutul de Medicină Legală să facă o expertiză în urma căreia să arate dacă poate fi continuat procesul în cazul omului de afaceri.
TB nu îl lasă pe Vîntu să plece la Viena pentru investigaţii, dar admite expertizarea sa la INML (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)
Instanţa Tribunalului Bucureşti a dezbătut, marţi, două dintre cererile omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu făcute anterior în procesului în care este judecat pentru favorizarea lui Nicolae Popa, una de ridicare temporară a interdicţiei de a părăsi ţara, iar cea de-a doua de expertizare la Institutul Naţional de Medicină Legală, pentru ca legiştii să spună dacă, în raport de bolile de care acesta suferă, poate fi continuat sau nu procesul penal în cazul său.
În cazul cererii privind ridicarea temporară a interdicţiei, Vîntu a spus că nu insistă în plecarea la Viena, dar că este mai mult constrâns de faptul că în România, respectiv la Spitalul de Urgenţă "Floreasca" din Capitală, nu există aparatura medicală necesară tipului de operaţie la care el ar trebui supus.
Vîntu a precizat că, recent, a venit la Spitalul de Urgenţă "Floreasca doctorul Brunner, iar acesta a apreciat că nu-şi poate aduce în România echipa de medici pentru a-l opera, deoarece aici nu ar avea la dispoziţie aparatură adecvată pentru tipul intervenţiei pe care trebuie să i-o facă omului de afaceri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Novak Djokovic susține că a fost „otrăvit” înainte de expulzarea sa din Australia în 2022. Djokovic: „Analizele au indicat un nivel foarte ridicat de plumb și mercur”
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Curtea Supremă a SUA semnalează că va menţine interdicţia asupra TikTok din motive de securitate naţională
-
INSP, despre Metapneumovirusul uman: Două cazuri confirmate şi unul în curs de validare
Sorin Ovidiu Vîntu a mai spus că aparatura de la Spitalul "Floreasca" ar fi cu două generaţii mai veche decât cea de la clinica vieneză şi că nu preferă să rişte cu absolut nimic atunci când vine vorba de viaţa şi sănătatea sa.
Judecătorul a respins cererea lui Vîntu de ridicare a interdicţiei de a părăsi ţara, motivând că documentele întocmite de "doctorul Brunner", medicul personal de la Viena al omului de afaceri, "nu prezintă suficiente elemente de siguranţă, precum parafă sau antet al clinicii" şi că angiografia pe care trebuie să o facă omul de afaceri poate avea loc şi la Spitalul de Urgenţă "Floreasca".
În schimb, instanţa a admis a doua cerere, cea de expertizare din punct de vedere medico-legal a omului de afaceri.
Instanţa va continua dezbaterile în 1 martie, când a fost chemat pentru audieri Liviu Luca, un apropiat al lui Sorin Ovidiu Vîntu.
În 12 octombrie 2010, procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din Parchetul instanţei supreme i-au trimis în judecată pe Sorin Ovidiu Vîntu şi Octavian Ţurcan pentru favorizarea lui Nicolae Popa şi pe Alexandru Stoian pentru complicitate la această infracţiune.
Fostul director Gelsor Nicolae Popa a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare în dosarul prăbuşirii FNI, el fiind reţinut la Jakarta în 2 decembrie 2009. Nicolae Popa a fost director al grupului de firme Gelsor şi membru al Consiliului de Încredere al Sov Invest, societatea de administrare a FNI. Decizia definitivă şi irevocabilă în dosarul prăbuşirii FNI a fost dată în 4 iunie 2006, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO