„În decizia Curţii Constituţionale, decizia 358, sunt enumerate motivele de eventuală nelegalitate. Sunt limitativ enumerate, nu exemplificativ, trageţi concluzia. Nu pot răspunde eu. Sunt mulţi experţi în ţara asta”, a declarat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, întrebat cu privire la intenţia lui Lazăr de a acţiona conform procedurilor legale în cazul revocării sale.
De asemenea, în legătură cu situaţia confuză privind semnatarul ordonanţei de clasare a dosarului lui Iohannis, Toader a subliniat că nu a greşit.
„Nu m-am uitat, dar uitaţi-vă că, de când am văzut chestiunea asta, am spus că nu sunt în eroare cu privire la semnatarul ordonanţei (de clasare, n.r.). Mesajul a fost cu totul altul şi bună parte din dumneavoastră l-aţi dedus”, a mai spus ministrul Justiţiei.
Declaraţiile vin după ce procurorul general a declarat, joi dimineaţă, că reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii au constatat că erau îndeplinite toate procedurile legale pentru numirea sa la Parchet, precizând că îşi rezervă dreptul de a acţiona conform procedurilor legale.
„S-a dovedit a fi o manipulare a opiniei publice şi o menţinere în suspans pentru a servi unei proceduri de revocare viciate. Aş dori să vă spun că la o singură lecturare a hotărârii CSM, vom vedea că Secţia de Procurori a verificat toate condiţiile legale impuse, experienţa de 10 ani, lipsa sancţiunilor şi era necesară şi este necesară şi acum un calificativ foarte bun la ultima evaluare. Prin urmare, CSM a constatat că erau îndeplinite toate condiţiile legale pentru numirea în mandat, iar eu îmi rezerv dreptul de a acţiona conform procedurilor legale”, a declarat Augustin Lazăr, la intrarea în CSM.