Trotinetele electrice sunt noile ţinte pentru hackeri. Cum acţionează aceştia şi cum te poţi proteja

  • Trotinetele electrice pot fi atacate de hackeri
  • Aplicaţiile trotinetelor au acces la datele tale personale
  • Hackerii pot prelua controlul asupra trotinetei tale
Urmărește
3279 afișări
Imaginea articolului Trotinetele electrice sunt noile ţinte pentru hackeri. Cum acţionează aceştia şi cum te poţi proteja

Trotinetele electrice sunt noile ţinte pentru hackeri. Cum acţionează aceştia şi cum te poti proteja

Poate ai crezut că trotineta electrică este ultimul lucru pe care s-ar gândi hackerii să-l atace. Şi totuşi hackerii au alte planuri.

De ce să-ţi atace trotineta? Pentru că aplicaţiile de micro-mobilitate urmăresc locaţia trotinetelor. Ar putea astfel să-ţi trimită o locaţie falsă şi să te atragă într-un loc periculos. Aceleaşi aplicaţii au acces la informaţii despre tine: datele de facturare, date de contact sau informaţii demografice. Pe baza lor, hackerii pot să observe rutele tale, obiceiurile sau locurile pe care le frecventezi.

Anul trecut, un hacker a făcut chiar o demonstraţie cu preluarea controlului asupra unei trotinete electrice. Când utilizatorul a încercat să plece de la semafor, i-a blocat pur şi simplu trotineta. Pare inofensiv, dar gândeşte-te ce s-ar fi întâmplat dacă omul respectiv era în trafic.

Cum procedează hackerii, dar şi cum te poţi proteja, îţi spune Alex Bălan, de la Bitdefender.

  • „Pe Bluetooth există ceea ce se numeşte Replay Attacks, care au fost găsite şi la maşini. Interesant, simulam că sunt broasca maşinii pentru telecomandă şi telecomanda îmi transmitea codul de deschidere al maşinii. Şi în contextul conexiunii către Cloud a aplicaţiei de mobil, dacă reuşesc să reproduc câteva dintre comportamentele aplicaţiei către Cloud, voi putea apoi să controlez trotineta respectivă. Trebuie să vedem care este atitudinea producătorului faţă de securitate. Ştiu că poate sună ciudat dar am mai mare încredere în sisteme care au vulnerabilităţi găsite, rezolvate într-un interval de timp rapid, decât în echipamente care nu au nicio vulnerabilitate”, spune Alex Bălan de la Bitdefender.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici