Trupul lui Cristian Paţurcă va fi depus la Clubul Preoteasa; vineri va fi incinerat

Trupul neînsufleţit al lui Cristian Paţurcă va fi depus, miercuri, la Clubul Preoteasa din Capitală, iar vineri va fi incinerat, familia conformându-se astfel dorinţei fostului artist, care a cerut ca cenuşa lui să fie depusă la troiţa de la Universitate.

Urmărește
40 afișări
Imaginea articolului Trupul lui Cristian Paţurcă va fi depus la Clubul Preoteasa; vineri va fi incinerat

Trupul lui Cristian Paţurcă va fi depus la Clubul Preoteasa; vineri va fi incinerat (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Cristian Paţurcă a încetat din viaţă marţi, în garsoniera în care locuia cu chirie.

Cei care vor să-i aducă un ultim omagiu autorului Imnului Golanilor pot veni miercuri la Clubul Preoteasa din Capitală. Trupul lui Paţurcă va fi mutat, joi, de la Clubul Preoteasa la sediul Asociaţiei 21 Decembrie, iar vineri va fi incinerat, a declarat pentru MEDIAFAX liderul organizaţiei de revoluţionari, Teodor Mărieş.

Acesta a precizat că trupul lui Paţurcă va fi incinerat pentru a-i fi respectată astfel ultima dorinţă, comunicată de acesta prin intermediul unor scrisori lăsate înainte de a muri.

Mărieş a povestit că a găsit scrisorile în garsoniera în care locuia artistul, el predându-le, în plicurile închise, fostei sale soţii, în seara zilei de marţi.

Teodor Mărieş a precizat că într-una dintre aceste scrisori, care-i era adresată, printre alţii, şi lui, Paţurcă îşi lua adio şi-şi cerea iertare "atât de la cei care l-au iubit cât şi de la cei care l-au urât".

"Vorbea foarte frumos despre familia lui, despre copil şi despre fosta lui soţie", a spus Mărieş, care a povestit că unul dintre mesajele din document era: "Am trăit pentru ţara mea, pentru poporul meu şi pentru regele meu".

Liderul organizaţiei a povestit că a predat scrisorile fostei soţii a artistului, Sorana, şi că nu şi-a permis să le citească, limitându-se la a lectura doar părţile care-i erau adresate, la invitaţia femeii.

Cristian Paţurcă, autorul "cântecelor golanilor" intonate de mii de oameni în timpul manifestaţiei din Piaţa Universităţii din 1990, avea 46 de ani şi suferea de mai mult timp de tuberculoză.

În decembrie 1999, Cristian Paţurcă a fost decorat de preşedintele de la acea dată, Emil Constantinescu, cu medalia prezidenţială de argint "Zece ani de la prăbuşirea regimului comunist din România".

De asemenea, în aprilie 2010, Paţurcă a primit Crucea Naţională "Serviciul Credincios - clasa a III-a", distincţie acordată acestuia de preşedintele Traian Băsescu la 20 de ani de la manifestaţia din Piaţa Universităţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici