Trupul neînsufleţit al lui Vadim Tudor, depus la Biserica ”Sfântul Gheorghe Nou” din Bucureşti: Sute de oameni i-au adus un ultim omagiu. Preşedinţia a trimis o coroană de flori - FOTO

Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Corneliu Vadim Tudor, care a decedat luni, la Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei, a fost depus, marţi, la prânz, la Biserica ”Sfântul Gheorghe Nou” din Bucureşti. Sute de oameni au venit să aducă un ultim omagiu, iar o coroană de flori a fost trimisă din partea Administraţiei Prezidenţiale.

Urmărește
2760 afișări
Imaginea articolului Trupul neînsufleţit al lui Vadim Tudor, depus la Biserica ”Sfântul Gheorghe Nou” din Bucureşti: Sute de oameni i-au adus un ultim omagiu. Preşedinţia a trimis o coroană de flori - FOTO

Trupul neînsufleţit al lui Vadim Tudor, depus la Biserica ”Sfântul Gheorghe Nou” din Bucureşti (Imagine: Dragos Savu / Mediafax Foto)

UPDATE - Senatorii au ţinut un moment de reculegere

Senatorii au ţinut, marţi, un moment de reculegere în memoria lui Corneliu Vadim Tudor, la propunerea senatorului UNPR Şerban Mihăilescu.

"Se impune un moment de reculegere în favoarea lui Vadim Tudor, fost senator, vicepreşedinte al Senatului, candidat la preşedinţie, aşa că vă rugăm să păstrăm un moment de reculegere", a propus senatorul Şerban Mihăilescu.

UPDATE - Coroană de flori, trimisă de Administraţia Prezidenţială

Administraţia Prezidenţială a trimis, marţi, o coroană de flori la Biserica ”Sfântul Gheorghe Nou” din Bucureşti, unde sicriul cu trupul neînsufleţit al fostului senator Corneliu Vadim Tudor a fost depus în cursul zilei.

Totodată, Patriarhia Română a transmis o scrisoare de condoleanţe către familia fostului senator, care a încetat din viaţă, luni, la vârsta de 65 de ani.

Sute de oameni au venit, marţi, să-i aducă un ultim omagiu lui Corneliu Vadim Tudor, la Biserica ”Sfântul Gheorghe Nou”, aceştia depunând flori la căpătâiul fostului senator.

Ordinea publică în zona bisericii este asigurată de Jandarmeria Română.

UPDATE - Parohul Bisericii Sf. Gheorghe: Corneliu Vadim Tudor şi-a dorit să fie prohodit aici, ca şi Eminescu

Preotul paroh al Bisericii Sfântul Gheorghe cel Nou din Capitală, unde este depus sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Corneliu Vadim Tudor, spune că a fost dorinţa fostului senator să fie depus în acest lăcaş de cult întrucât la aceeaşi biserică "a fost prohodit" şi Mihai Eminescu.

"Slujba de înmormântare se va desăvârşi în această biserică voievodală, ctitorie brâncovenească, de altfel după dorinţa domnului Corneliu Vadim Tudor, care atunci când venea să se închine la moaştele Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu şi la moaştele Sfântului Ierarh Nicolae, şi o făcea deseori, îmi spunea că dacă se va întâmpla vreodată să plece din lumea aceasta să nu uit că dorinţa dumnealui expresă este ca el să fie prohodit în această biserică a marelui martir şi sfânt Constantin Brâncoveanu, pentru că tot aici a fost prohodit şi marele nostru poet naţional Mihai Eminescu, în ziua de 17 iunie 1889", a declarat, marţi, preotul paroh al bisericii, Emil Nedelea Cărămizaru.

Preotul a mai spus că joi, după slujba de înmormântare care va fi oficiată în biserică, sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Corneliu Vadim Tudor va fi dus la Cimitirul Ghencea civil la dorinţa familiei, cortegiul urmând să oprească pentru scurt timp în faţa clădirii Parlamentului. 

Sora lui Corneliu Vadim Tudor a spus că acesta se simţea rău de trei zile, dar nu a vrut să meargă la spital.

”Ieri dimineaţă (luni dimineaţă - n.r.), i s-a făcut din nou rău, nu a vrut să chemăm salvarea, dar când a văzut că nu mai are aer şi se sufocă, a chemat el singur salvarea. Nu am mai stat să aştept, l-am urcat în maşină şi într-un minut am fost la Spitalul Militar. Când s-a dat jos de pe masă, cu perfuziile, el era lucid, iar dintr-o dată a făcut stopul cardiac, din care nu a mai ieşit”, a spus sora lui Vadim Tudor.

”Cred că cea mai mare dorinţă a lui ar fi fost ca noi să ducem România Mare mai departe”, a spus şi una dintre fiicele lui Corneliu Vadim Tudor.

De când sicriul a fost depus la Biserica ”Sfântul Gheorghe Nou”, zeci de persoane au venit să-i aducă un ultim omagiu fondatorului PRM.

Corneliu Vadim Tudor, în vârstă de 65 de ani, a murit, luni, în Centrul Clinic de Urgenţă de Boli Cardiovasculare al Armatei, unde a fost dus după ce i s-a făcut rău.

Corneliu Vadim Tudor s-a născut în 28 noiembrie 1949, în Bucureşti, era scriitor, politician şi jurnalist. A fost fondatorul Partidului România Mare, fost membru al Parlamentului European şi fost senator.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici