- Home
- Social
- ALBA IULIA, (21.01.2014, 19:30)
- Adina Oşan , Dan Lungu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Trupul studentei moarte în accidentul aviatic din Apuseni, ridicat de Armată de la SML. Trupul lui Iovan va fi ridicat miercuri de către rude
Trupul studentei de 23 de ani care a murit în urma accidentului aviatic a fost preluat, marţi, de reprezentanţi ai Armatei, urmând să fie transportat la Bucureşti, iar trupul pilotului Adrian Iovan urmează să fie ridicat de membrii familiei, a anunţat Gheorghe Vieru, şeful Serviciului de Medicină Legală Alba.
Urmărește
980 afișări
Trupul studentei moarte în accidentul aviatic din Apuseni, ridicat de Armată de la SML. Trupul lui Iovan va fi ridicat de familie
UPDATE 19:20 - IML Alba: Trupul pilotului Adrian Iovan va fi ridicat miercuri de către rude
Trupul pilotului Adrian Iovan, decedat în accidentul aviatic din Apuseni, va fi păstrat până miercuri la Serviciul de Medicină Legală Alba, când vor ajunge rudele să îl ridice, a declarat, marţi seară, medicul Gheorghe Vieru, şeful Serviciului de Medicină Legală Alba.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Guvernul PSD-PNL publică scrisoarea Ucrainei despre interzicerea lui George Simion în țară. Ce spune liderul AUR
-
Veste bună pentru orădeni: Se inaugurează primul tronson al inelului metropolitan
-
FRF face primele declaraţii despre incidentele de la meciul România – Kosovo
-
Studiu: Care sunt ţările cu cei mai educaţi politicieni? Cum stă România la acest capitol
Şeful Serviciului de Medicină Legală Alba, medicul Gheorghe Vieru, a declarat, marţi seara, corespondentului MEDIAFAX, că trupul pilotului Adrian Iovan, decedat în accidentul aviatic din Apuseni, va fi ridicat de rude doar miercuri, iar până atunci va fi păstrat la Serviciul de Medicină Legală Alba.
Vieru a spus că a vorbit cu rude ale lui Adrian Iovan din Bucureşti care s-au interesat de procedurile pentru ridicarea trupului pilotului şi acestea ar urma să ajungă la Alba Iulia în cursul zilei de miercuri.
Pe de altă parte, trupul studentei care a murit în urma accidentului de avion din Munţii Apuseni a fost preluat, marţi după-amiază, de reprezentanţii Armatei şi a fost transportat la Bucureşti cu un camion de la o unitate militară din Alba Iulia.
Şeful Serviciului de Medicină Legală (SML) Alba, doctorul Gheorghe Vieru, a declarat corespondentului MEDIAFAX că trupul tinerei care a murit în urma accidentului de avion din Munţii Apuseni a fost preluat, marţi după-amiază, de reprezentanţii Armatei şi este transportat la Bucureşti cu un camion de la o unitate militară din Alba Iulia.
Vieru a spus că trupul pilotului Adrian Iovan a rămas la Serviciul de Medicină Legală Alba şi ar urma să fie ridicat, cel mai probabil miercuri, de către reprezentanţii familiei.
"Din ce mi-au comunicat colegii, o rudă a pilotului s-a interesat de procedura legală privind ridicarea trupului acestuia, însă nu a anunţat când va veni după acesta", a declarat şeful SML Alba.
El a precizat că Serviciul de Medicină Legală Alba a realizat certificatele medico-legale pentru cele două persoane decedate, iar la locul decesului a fost menţionată comuna Horea, judeţul Alba. Vieru a adăugat că Primăria din Horea va trebui să înregistreze cele două decese şi să elibereze apoi aparţinătorilor certificatele de deces.
"Am luat legătura cu echipa de cercetare şi mi s-a comunicat că locul accidentului a fost identificat de GPS ca fiind în Alba, pe raza comunei Horea", a mai spus Vieru.
Trupul neînsufleţit al Aureliei Ion va fi depus, cel mai probabil, miercuri, la capela Spitalului Militar din Capitală.
Aurelia Ion avea 23 de ani, era ofiţer-student în anul V la Institutul Medico-Militar din Bucureşti şi făcea un stagiu de pregătire la Spitalul Fundeni.
Legiştii care au realizat, marţi, necropsiile în cazul celor două persoane decedate în accidentul aviatic au stabilit că pilotul Adrian Iovan a murit în urma unui şoc traumatic, combinat cu un şoc hipotermic, iar în cazul studentei decesul a fost cauzat de şoc hipotermic, combinat cu tulburări de respiraţie.
Şeful Serviciului de Medicină Legală Alba declara că primele primele rezultate ale necropsiilor arată că pilotul Adrian Iovan a murit în urma unui şoc traumatic provocat de fracturi la picioare şi fracturi costele multiple, combinat cu şoc hipotermic.
"Cazurile sunt deosebite. La pilot cauza morţii este un şoc traumatic, combinat cu un şoc hipotermic, şocul traumatic provocat de fracturi ale membrelor inferioare şi fracturi costale multiple. În cazul fetei, mecanismul morţii este de şoc hipotermic, combinat cu tulburări de dinamică respiratorie, ca urmare a unui traumatism", a spus Vieru.
Potrivit acestuia, în cazul pilotului nu se poate stabili cu certitudine ora decesului, iar în cazul fetei momentul decesului este cu mai puţin de 12 ore în urmă.
Întrebat dacă ar fi putut fi salvaţi, Vieru a răspuns că acest lucru este foarte greu de stabilit.
"Greu de spus, pentru că nu avem toate datele şi de laborator, ca să ne confirme diagnosticul macroscopic(...)Noi o să extindem investigaţiile şi o să avem date mai precise", a afirmat el.
Întrebat dacă cele două victime au avut hemoragie internă, el a spus că doar în cazul pilotului "s-a descoperit un hemotorace de 200 de mililitri".
Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.
La bord se aflau patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor -, o studentă şi doi membri ai echipajului de zbor - pilotul Adrian Iovan şi copilotul Răzvan Petrescu.
Echipa medicală din avion mergea la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral, a declarat, pentru MEDIAFAX, dr. Victor Zota, coordonator de transplant.
Epava avionului şi victimele au fost găsite de un pădurar, după o căutare de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici. În zona unde a aterizat forţat avionul a fost trimis şi un elicopter de la SMURD Mureş, însă acesta a fost nevoit să se retragă, din cauza ceţii.
Pilotul Adrian Iovan a fost găsit încarcerat, iar studenta era în stop cardio-respirator, cu hipotermie severă, nemaiputând fi salvată.
Toate cele cinci persoane rănite în accidentul aviatic, care au suferit multiple fracturi şi traumatisme, au fost internate la secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă, ultimii doi răniţi fiind aduşi la UPU Cluj marţi dimineaţă, în jurul orei 4.30.
Medicul Radu Zamfir a fost externat pe propria răspundere, marţi după-amiază, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Cluj, ajungând în Capitală la bordul unui avion de linie. Ulterior, medicul a susţinut o conferinţă de presă la Institutul Fundeni, el spunând că datorită lui Adrian Iovan sunt cinci oameni în viaţă, după ce aeronava a intrat în ceaţă, a pierdut înălţime, a pierdut un motor şi apoi "ne-am recules".
Citește pe alephnews.ro: FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Sectorul tech e „zguduit” de prezența lui Elon Musk. Ce impact are noua Administrație Trump asupra marilor companii
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Povestea româncei care a creat una dintre cele mai importante afaceri româneşti, cu care a devenit şi miliardară in euro
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner a dat o declarație ciudată despre relația lor
PROSPORT.RO
Adevăratul motiv pentru care Silviu Prigoană s-a retras din masonerie. Ce înseamnă gradul 33, de fapt
CANCAN.RO
Cât a plătit acest bucureștean, în localul lui Mugur Mihăiescu, pentru un singur ou ochi și o porție de mămăligă, cu brânză și smântână
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe