Ai vrea să ajuţi şi tu la reîmpădurirea României, dar nu prea ai timp să ieşi la plantat, nu ştii unde şi cum? Şi totuşi, parcă ai vrea să dai o mână de ajutor.
Ei bine, Filip şi Robert au găsit soluţia pentru tine. Tu cumperi cu doar câteva clickuri o brăţară lucrată manual de tineri instituţionalizaţi ce acum vor să se pună pe propriile picioare. La schimb ei plantează, pentru fiecare brăţară, câte un copac. Şi nu oricum, ci organizat, alături de cei de la Tăşuleasa Social, care plantează de două ori pe an zeci de mii de puieţi.
De la ce a plecat totul şi unde vor să ajungă îţi spune Filip. Pentru el, criza pădurilor din România era ceva despre care auzea la televizor, asta până când a auzit cum sunt tăiaţi copacii bătrâni din spatele casei în care a copilărit.
Filip Başchir, co-fondator Muma Pădurii: Eram hai să facem ceva, ăştia taie, noi hai să plantăm şi ne-am inspirat după un model de business care există deja în străinătate, în care vinzi produse şi plantezi copaci. Şi am zis ok, hai să-l aducem în România, pentru că chiar avem nevoie de aşa ceva. Trebuia să fie ceva ieftin şi trebuia să fie ceva pe care să îl porţi la vedere.
Elisabeta Moldova, cea care împleteşte brăţările: E o pasiune de a mea şi chiar îmi place şi chiar vreau să sprijin. Din câte am înţeles, din fiecare brăţară vândută se va planta un pom. Doamne ajută, că destui taie!
Filip Başchir, co-fondator Muma Pădurii: Vrem să plantăm în zone în care chiar contează, nu să plantăm de dragul plantatului şi să plantăm în zone în care acea pădure să aibă un impact social mult mai mare pentru comunitate, decât ar face-o dacă am planta în alte zone.