- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (10.11.2011, 13:13)
- Elvira Gheorghita ,
Tu îţi mai faci vaccinuri? Care sunt consecinţele renunţării la vaccinare
Renunţarea la vaccinare a readus boli precum rubeola, care, din nefericire, a omorât copii, a spus secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Adrian Streinu-Cercel. El a precizat că prin vaccinare au fost prevenite îmbolnăvirile în masă, fiind vorba despre polomielită, tuse convulsivă, variolă, rubeolă şi rujeolă.
Urmărește
1124 afișări
Tu îţi mai faci vaccinuri? Care sunt consecinţele renunţării la vaccinare (Imagine: Mihai Spiridonica/Mediafax Foto)
"De exemplu, în 1979 variola a fost prima boală eradică. Apoi oamenii nu au mai vrut să se vaccineze, iar în 1995 variola a făcut multiple victime", a spus profesorul Adrian Streinu Cercel, la Zilele Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş".
Adrian Streinu-Cercel a mai spus că acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul gripei, atenţionând că din cauza mutaţiilor genetice, dar şi a rezistenţei la anumite tratamente, nu se ştie niciodată când poate izbucni o nouă pandemie
"Oamenii nu vor să se vaccineze şi spun că pandemia cu A/H1N1 a făcut numai 463.300 de decese. Din cauza numărului mare de călătorii, din cauza mutaţiilor genetice, dar şi a rezistenţei la anumite tratamente, nu ştim niciodată când poate izbucni o nouă pandemie. Este mai bine să fim pregătiţi decât să fim luaţi prin surprindere", a mai spus secretarul de stat în MS.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Exportul de arme ruseşti s-a prăbuşit cu 92% în anul 2024, a scăzut de 14 ori faţă de 2021, la sub 1 miliard de euro. Paradoxal, România a ajuns Rusia la exportul de arme
-
Germania ar fi dispusă să trimită trupe de menţinere a păcii în Ucraina: „Suntem cel mai mare partener NATO din Europa”
-
Şeful gigantului grup austriac de construcţii Strabag, prezent şi în România, „a murit brusc şi neaşteptat” la vârsta de 44 de ani
Pe plan mondial, în ultimul deceniu bolile infecţioase au devenit "adevărate pietre de încercare pentru societatea modernă" din cauza infecţiilor - printre care SARS, gripa aviară, gripa A/H1N1, febre hemoragice, borrelioze, parazitoze sistemice - şi a extinderii dramatice a fenomenului de rezistenţă la antibiotice, a adăugat Streinu-Cercel.
"Catastrofele naturale co-existente - încălzirea globală, cutremurele, tsunami - amplifică impactul negativ al bolilor infecţioase", a mai spus medicul.
Potrivit lui Streinu-Cercel, în 2009 au fost înregistrate la nivel mondial patogeni noi, fiind vorba despre gripa cu A/H1N1, o nouă boală generată de înţepătură de căpuşe şi rujeola. Apoi, în 2010 au fost cazuri de febră Dengă, o boală hemoragică foarte gravă, în Florida, holeră în Haiti, unde au fost 400.000 de cazuri, tuse convulsivă în California - cu 8.000 de cazuri, New Delhi metallo BL - cu 180 de cazuri, iar în 2011 au fost Colistin-resistant Kleb - în Detroit, E.coli în Germania - cu 3.688 de cazuri, Bunyavirus în China - 171 de cazuri şi gonoree.
"Mai mult, trebuie spus că lumea se confruntă cu multe cazuri de tuberculoză, unele chiar multidrog rezistente", a mai spus profesorul Adrian Streinu-Cercel.
Managerul Institutului "Matei Balş" a prezentat şi situaţia afecţiunilor virale, arătând că în prezent cele mai multe sunt cauzate de rinovirusuri - 15%, adenovirusuri - 5,3%, coronavirusuri - 2,5%, enterovirusuri - 1,2%, paragripal - 0,5% şi gripal - 0,3%, acestea din urmă fiind depsitate la începutul sezonului de monitorizare a infecţiilor respiratorii.
La cea de-a VII-a ediţie a Zilelor Ştiinţifice ale Institutului Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş", cu tema "Quo Vadis Bolile Infecţioase", participă peste 1.300 medici primari, specialişti, rezidenţi în boli infecţioase din centrele universitare din România, precum şi colegi biologi, chimişti, economişti, informaticieni şi asistenţi medicali. De asemenea, au fost invitaţi experţi medicali din ţările afiliate Academiei Europene de HIV/SIDA şi de Boli Infecţioase, precum şi experţi medicali invitaţi ai profesorilor universitari specialişti în boli infecţioase.
Citește pe alephnews.ro: STUDIU. Dispozitivele erotice smart sunt vulnerabile la atacuri cibernetice
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Prezentatoarea știrilor și iubita ei cântăreață, imagini îndrăznețe din vacanța romantică din Costa Rica
PROSPORT.RO
Tabel pentru bărbați și femei | Pe ce dată ieși la PENSIE, în funcție de luna și de anul nașterii
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe