- Home
- Social
- (13.09.2020, 15:34)
- Maria Magla
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tu ştii cât timp petrece online copilul tău? Ce spun psihologii despre repercusiunile asupra capacităţii de învăţare şi ce e de făcut
- Studiile arată că device-urile folosite excesiv duc la performanţe slabe academice la copii
- Vizionarea a peste două ore de televiziune pe zi echivalează cu pierderea a 4 luni de învăţare
- Copiii români petrec aproximativ 4 ore pe zi pe ecrane
Urmărește
955 afișări
Tu ştii cât timp petrece online copilul tău? FOTO Profimedia
Cu siguranţă că mijloacele electronice îţi oferă un acces mai bun la informaţie, mai ales acum cu şcoala online. Însă, dacă fiul sau fiica ta se se uită la televizor sau se joacă peste două ore pe zi, un nou studiu îţi spune şi riscurile. Cititul şi numerele îi vor face probleme. Tehnologia este o necesitate, dar poate deveni şi un pericol.
- „Tot ceea ce este într-un joc video în desene animate sunt cadre foarte rapide, ori chestia asta face creierul copilaşului să lucreze foarte foarte repede şi aduce o stare de agitaţie. Dacă părintele acela îşi lasă copilul sau îi pune copilului un telefonaş, o tabletă, un PSP sau orice alt device care să-l facă pe copil să stea liniştit, acel părinte va plăti preţul. Se luptă un element, logic, raţional, explicaţia, cu un element de plăcere, faptul de a se simţi bine pe şi cu un device, da, asta înseamnă pentru copil o formă de dependenţă”, avertizează psihologul Diana Miron.
Iată că sunt totuşi mai multe soluţii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crăciunul în România a evoluat de-a lungul secolelor, păstrând esența spiritualității și a tradițiilor. Ioan-Aurel Pop: „Suntem singura țară europeană care are peste 7.000 de colinde”
-
Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit prăbuşirii avionului în Kazahstan
-
Un avion de pasageri s-a prăbuşit în Kazahstan / Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit
-
4iG, compania prin care anturajul premierului ungar Viktor Orban controlează sectoare strategice din Ungaria şi regiune, face un salt mare în industria dronelor
- „Să-i faci tu ca părinte un program, care să te includă şi pe tine, să fie supravegheat de un adult, de un alt adult, dacă părinţii nu au acest timp”, punctează specialista.
- „Pe orice calculator sau device există un tool „parental control”. Prin acesta, poţi să limitezi intervalul orar în care un copil poate accesa calculatorul. Se pot face tot felul de restricţionări. Să permiţi numai anumite site-uri sau să restricţionezi un anumite gen de conţinut. Poţi să creezi un user, un profil prin care îi dai numai anumite drepturi, spre exemplu nu are drept deloc la facebook, la internet”, te sfătuieşte Ionuţ Traşcă, IT-ist.
Citește pe alephnews.ro: În comunism, Irina Margareta Nistor a devenit vocea libertății pentru mulți oameni. „A fost un pașaport la care nu speram să ajungem”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
„NATO nu se poate apăra de Rusia fără SUA”, avertizează liderii alianței. Ce urmează pentru viitorul Europei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Omul care l-a împușcat pe Ceaușescu rupe tăcerea! Ultima dorință a dictatorului: „Nu doresc nimănui...”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe