Tu ştii câte tipuri de ceară depilatoare ai la dispoziţie? (P)

Epilatul este o activitate pe care sigur o deteşti, mai ales dacă discutăm despre epilarea cu ceară. De la zonele pe care trebuie să le epilezi, la gradul de durere pe care îl ai în minte şi poţi să îl suporţi, până la timpul periodic pe care îl pierzi acasă sau la salon.

Urmărește
93 afișări
Imaginea articolului Tu ştii câte tipuri de ceară depilatoare ai la dispoziţie? (P)

Dar ştii câte tipuri de ceară depilatoare sunt folosite în saloane? Poate ai nevoie să încerci un tip diferit care să se plieze mai bine pe tipul tău de piele. O prezentare a lor îţi va clarifica lista de opţiuni pe care o ai de fapt.

Ce trebuie să ştii despre ceara depilatoare

Sunt două categorii principale de ceară:

  1. cea tare şi
  2. cea moale.

Ceara tare se referă la tipul de ceară care se întăreşte pe piele. De obicei, este încălzită şi apoi aplicată pe zona de tratament unde aderă la păr – nu pe piele – înainte de a fi îndepărtată. Deşi poţi folosi o bandă pentru a îndepărta ceara, aceasta nu este necesară. Este ceara folosită în mod frecvent în saloane.

Ceara moale se referă la un tip de ceară mai subţire care este moale la atingere şi trebuie îndepărtată cu o bandă. Este de obicei folosită cu benzile de epilare cu ceară acasă şi nu trebuie neapărat încălzită înainte de utilizare. Spre deosebire de ceara tare, totuşi, aceasta aderă la păr şi piele, ceea ce înseamnă că este mai probabil să provoace iritaţii.

Tipuri de ceară

Ceara caldă moale

Această ceară este sub formă de cremă sau răşină şi este utilizată pentru epilarea cu benzi. Se încălzeşte uşor şi se aplică într-un strat subţire peste piele. O bandă de hârtie este presată peste şi apoi îndepărtată cu o mişcare rapidă, smulgând firele de păr. Este adesea folosită pentru a acoperi zone mai mari, cum ar fi picioarele şi braţele. Deşi este extrem de eficientă în a smulge chiar şi cele mai fine fire de păr, ceara moale se lipeşte şi de piele, aşa că trebuie aplicată o singură dată pe zonă pentru a evita iritaţia.

Ceară caldă tare

Este o opţiune eficientă atât pentru zonele cu păr mai gros, cât şi pentru părul fin şi subţire. Ceara se aplică caldă şi se întăreşte pe măsură ce se răceşte. Este cunoscută şi sub numele de ceară fără bandă deoarece, în forma sa întărită, acţionează ca bandă în sine. O cantitate mică de ulei pre-epilare se aplică de obicei pe piele după ce a fost curăţată pentru a o proteja de ceară.

Ceară rece moale

Poate fi achiziţionată de obicei într-un borcan sau într-o bandă de ceară prefabricată. Pentru cele care vin într-un borcan sau oală, tot ce ai nevoie este un băţ artizanal pentru a o scoate şi a o aplica direct pe piele.

Benzile de ceară

Benzile prefabricate vin cu o cantitate potrivită de ceară moale şi rece deja ataşată şi sunt gata de utilizare – nu necesită prea multă încălzire înainte de aplicare. Această metodă este cea mai uşor de utilizat şi cea mai simplă opţiune şi este grozavă pentru începători. Deşi nu este obligatoriu, se recomandă ca benzile de ceară să fie uşor încălzite, frecându-le între palme, ceea ce le permite să se lipească mai mult de păr.

Ceara de fructe

Deşi nu este foarte comună, ceara de fructe are de fapt o mulţime de beneficii pentru îngrijirea pielii datorită proprietăţilor sale naturale de exfoliere şi hrănire.

Ceara de zahăr sau tehnica Sugaring

Nu este o ceară depilatoare propriu-zis. Este una dintre cele mai naturale şi simple formule, constând în general dintr-o combinaţie de zahăr, lămâie şi apă fierbinte.

Este extrem de blândă, aşa că este ideală pentru pielea sensibilă. Ceara de zahăr funcţionează mult ca ceara tare prin modul în care prinde firele de păr fără să se lipească de piele. Acest tip de formulă va permite treceri multiple într-o singură zonă, fără iritaţia pe care o provoacă o ceară moale. Ceara de zahăr poate veni ca o minge lipicioasă pentru a fi aplicată cu degetele sau ca o ceară moale pentru a fi folosită cu benzi.

Şi dacă nici aceste tipuri de ceară depilatoare nu te încântă, încearc-o pe cea cu ciocolată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici