- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (26.11.2018, 13:38)
- Maria Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Tudorel Toader, din nou la şedinţa PSD
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, alături de premierul Viorica Dăncilă şi alţi social-democraţi participă, luni, la şedinţa BPN al partidului, care a început la ora 13.00, la Parlament. La şedinţă au venit şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, dar şi Mihai Fifor şi Victor Negrescu.
Urmărește
371 afișări
Tudorel Toader, din nou la şedinţa PSD
Reuniunea social-democraţilor a început la ora 13.00 la Parlament, la şedinţă fiind prezenţi fostul ministru al Apărării Mihai Fifor şi fostul ministru al Afacerilor Europene Victor Negrescu, precum şi secretarul generar interimar al PSD, Codrin Ştefănescu.
Ministrul Justiţiei a participat şi la şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD din data de 21 noiembrie. Ulterior acesta a declarat referitor la miniştrii refuzaţi de preşedintele Klaus Iohannis, că doar premierul poate decide revocarea unui ministru, şeful statului neavând niciun cuvânt de spus.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
Toader a explicat că, potrivit deciziei Curţii Constituţionale din 2008, preşedintele poate să refuze o singură dată numirea într-o funcţie de ministru. Esenţa legii, spune Toader, se află la articolul 85 din Constituţie, care are trei alineate, respectiv o ipoteză în care postul de ministru este vacant, o altă ipoteză când postul de ministru este ocupat şi primul-ministru doreşte o remaniere parţială şi o a treia ipoteză e când remanierea, datorită schimbării configuraţiei politice, trece prin Parlament sau la început, când se numeşte Guvernul.
Ministrul Justiţiei a mai arătat că, după părerea sa, un ministru refuzat de preşedinte pentru un anumit minister poate fi propus pentru a ocupa alt portofoliu.
"Răspunsul este «da», categoric, pentru că poţi să nu fii compatibil cu un domeniu, specialist într-un domeniu, dar poţi să fii bun manager, bun ordonator de credite pentru un alt domeniu. Preşedintele nu poate refuza cuiva vocaţia de a deveni ministru. (...) Prin urmare, eu am exprimat în CEx punctul de vedere bazat pe articolul 85 din Constituţie, bazat pe decizia CCR din 2008, bazat pe literatura relevantă de specialitate care promovează aceeaşi soluţie, concret că da, doamna ministru Olguţa Vasilescu poate fi propusă pentru a prelua ministerul Dezvoltării. Poate fi propusă pentru că e un alt portofoliu", a conchis Toader.
Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, la sfinalul şedinţei CEx al PSD, că o va propune pe Lia Olguţa Vasilescu la Ministerul Dezvoltării şi pe Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor. Decizia partidului a venit după ce şeful statului a refuzat numirea Olguţei Vasilescu la Transporturi şi a lui Ilan Laufer pentru Ministerul Dezvoltării Regionale.
Cu toate acestea, la o zi distanţă, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că nu va lua o decizie în ceea ce priveşte cea de-a doua remaniere guvernamentală, privind portofoliile de la Transporturi şi Dezvoltare, decât după sărbătorile Centenarului şi data de 1 Decembrie.
Totodată, Lucian Şova şi-a înregistrat, joia trecută, demisia din funcţia de ministru al Transporturilor la cabinetul premierului, au precizat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale. Demersul lui Şova a venit ca urmare a deciziei PSD de a-l remania, mandatul său urmând să fie preluat de Mircea Drăghici. Şeful statului nu a semnat nici decretele de revocare din funcţie a miniştrilor Lucian Şova şi Paul Stănescu.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Gabriela Firea se luptă pentru menţinerea celor 22 de companii municipale, după ce Curtea de Apel a anulat hotărârile de înfiinţare
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe