- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (04.03.2019, 18:10)
- Mihaela Gidei
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Tudorel Toader, după doi ani de mandat: Raportul pe care l-am redactat are o formă în sinteză de 85 pagini | DOCUMENT
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat luni, că a întocmit un raport după doi ani de activitate la Ministerul Justiţiei, subliniind că documentul are 85 de pagini şi va fi postat ulterior pe site-ul instituţiei.
Urmărește
423 afișări
„Nu este un bilanţ al activităţii Ministerului Justiţiei, este un raport după 2 ani de activitate la MJ. Raportul pe care l-am redactat, pe care îl voi posta pe pagina de internet a Ministerului, are o formă în sinteză, se desfăşoară pe 85 de pagini. (...) Am încercat, în cei doi ani, ca prin activitatea desfăşurată să punem în centrul activităţii cetăţeanul care are dreptul să-şi valorifice interesele legitime, drepturile fundamentale consacrate prin Constituţie, legi. Cetăţeanul care are nevoie de acest serviciu de interes public care se numeşte actul de înfăptuire a justiţiei”, a spus Tudorel Toader, la prezentarea bilanţului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Crăciunul în România a evoluat de-a lungul secolelor, păstrând esența spiritualității și a tradițiilor. Ioan-Aurel Pop: „Suntem singura țară europeană care are peste 7.000 de colinde”
-
Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit prăbuşirii avionului în Kazahstan
-
Un avion de pasageri s-a prăbuşit în Kazahstan / Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit
-
4iG, compania prin care anturajul premierului ungar Viktor Orban controlează sectoare strategice din Ungaria şi regiune, face un salt mare în industria dronelor
Totodată, Toader a subliniat că atunci când a fost numit în funcţia de ministru al Justiţiei, a încercat să facă o radiografie a sistemului judiciar „dincolo de documentele pe care le-am primit de la miniştrii precedenţi”.
Ministrul Justiţiei a mai menţionat şi proiectele privind penitenciarele (caracterizând problema lor ca fiind sistemică). dar şi cel privind cartierul justiţiei.
„Alt subiect pe care - am să vă invit şi probabil nu peste mult timp să-l observaţi în aplicare, se referă la cartierul pentru justiţie care se află în vecinătatea Bibliotecii Naţionale, care se va dezvolta pe o suprafaţă de 10.47 de hectare. (...) Mulţi s-au exprimat patetic despre cartier, dar trebuie să judecăm nu după declaraţiii, ci după fapte. Vom face o scurtă istorie a cartierului, vom arăta memorandumurile pe care Guvernul le-a aprobat”, a mai spus Toader.
Toader a punctat în raportul său şi proiectul de construire a unor arhive.
„Problema arhivelor este una care cuprinde toate instanţele şi parchetele. Dacă mergeţi la instanţe, veţi vedea că unele au închiriat spaţii de arhivare de la privaţi, alte instanţe ţin dosare importante teanc fie la subsol, fie în diferite birouri, spaţii mai mult sau mai puţin adecvate 90 de ani de zile. La ÎCCJ vedeţi pe hol dosare depozitate. (...) Pentru a asigura depozitarea corespunzătoare, pentru a degreva bună parte din spaţii de actualele documente, am propus să construim un număr de 15 arhive la nivelul fiecărei curţi de apel. Arhive moderne”, a mai explicat ministrul.
Potrivit lui Toader, pentru aceste arhive vor fi avute în vedere şi documentele CSM, ale Administraţiei Penitenciarelor şi ale Inspecţiei Judiciare.
Toader: Nu am vorbit în raport despre acte normative.E activitate firească, nu e ataşată de ministru
Tudorel Toader a declarat, la prezentarea activităţii din ultimii 2 ani, că raportul pe care l-a întocmit în acest sens nu conţine şi proiectele de acte normative pe care Ministerul Justiţiei le avizează deoarece aceste demersuri sunt curente şi nu sunt „ataşate de ministrul de la un moment dat”.
„Nu voi vorbi şi nu am vorbit în raportul de activitate (...) Nu am vorbit de activităţile curente ale Ministerului care se desfăşoară indiferent ce ministru va fi pentru că sunt avute în vedere, spre exemplu, avizarea actelor normative, proiectelor de acte norative, propuse de alte ministere. Ştiţi că ultimul aviz vine de la ministerul Justiţiei, pentru proiectele de acte normative pe care le propun alte autorităţi. Aceea o considerăm o activitate firească, necesară, curentă şi nu oarecum ataşată de ministrul justiţiei care există la un moment dat”, a spus ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.
Totodată, ministrul a mai vorbit şi despre dosarul electronic, un proiect care urmează să fie implementat în instanţele din România.
„Nu mai putem sta să mergem în arhivp, să ne uităm în dosar, să vedem dacă e disponbil sau nu. Avem curţi de apel care deja au o experienţă bună în materia dosarului electronic scanând documentele respective. Am hotărât ca să introducem acest dosar electronic, să-l generalizăm, la nivelul fiecărei instanţe de judecată din România, chiar şi unde el există şi poate fi îmbunătţit. În acest sens avem un conteact cu Banca Mondială de 7,7 milioane de euro în baza cpăruia cumpărăm 6986 de computere şi 976 de scanere pentru documente”, a mai spus Tudorel Toader.
Citește pe alephnews.ro: În comunism, Irina Margareta Nistor a devenit vocea libertății pentru mulți oameni. „A fost un pașaport la care nu speram să ajungem”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Trei oameni au fost UCIŞI în Baia Mare. Locuiau în aceeaşi scară de bloc. Anchetatorii vor să stabilească dacă există LEGĂTURI între ei
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
„NATO nu se poate apăra de Rusia fără SUA”, avertizează liderii alianței. Ce urmează pentru viitorul Europei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Omul care l-a împușcat pe Ceaușescu rupe tăcerea! Ultima dorință a dictatorului: „Nu doresc nimănui...”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:43
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1036. Drone ucrainene distrug un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov, potrivit SBU / Rusia lansează un atac masiv cu rachete şi drone asupra Ucrainei în dimineaţa de Crăciun / Kievul simplifică achiziţiile de drone şi echipamente de război electronic
-
astăzi, 14:23
Un avion de pasageri s-a prăbuşit în Kazahstan / Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit