Turcan: 31 de români din Fâşia Gaza cer repatrierea, Băsescu solicită aducerea lor urgentă în ţară

Preşedintele Traian Băsescu a cerut instituţiilor abilitate aducerea în ţară a românilor din Fâşia Gaza care au solicitat repatrierea, a declarat, joi spre vineri noaptea, la Bruxelles, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei, Valeriu Turcan.

Urmărește
1 afișare

El a precizat că 31 de cetăţeni români din Fâşia Gaza au solicitat Ambasadei din Tel Aviv sprijin pentru repatriere, iar şeful statului a cerut instituţiilor abilitate, inclusiv misiunii diplomatice, să ia măsuri urgente pentru aducerea acestora în ţară.

Valeriu Turcan a făcut această declaraţie joi spre vineri noaptea, la Bruxelles, unde preşedintele se află pentru a participa la summit-ul Uniunii Europene.

Potrivit unor surse oficiale, eforturile pentru repatrierea acestor cetăţeni sunt îngreunate de faptul că mulţi dintre ei nu au bani, nici acte şi nu figurează în evidenţele poliţiei de frontieră israeliene că ar fi intrat în Israel pentru a ajunge în Fâşia Gaza.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici