- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Turismul din Europa şi-a revenit. Sezon estival a atins cotele de dinaintea pandemiei
Bulgaria plânge după turiştii ruşi, Ungaria se bucură la o mână de vizitatori chinezi, şi totuşi armatele de turişti au revenit în Europa în această vară, scrie Financial Times, preluat de Ziarul Financiar.
Turismul din Europa şi-a revenit. Sezon estival a atins cotele de dinaintea pandemiei
În pofida scumpirilor dramatice, rezervările de zboruri către Europa nordică au fost cu 25% mai mari în iunie-august comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut şi au crescut cu 13% către Europa de Sud.
Gradul de ocupare a hotelurilor de pe continent a fost în iulie cu doar 4% sub nivelurile prepandemice pentru aceeaşi lună din 2019, sfidând o creştere puternică a preţurilor camerelor.
Ministrul francez al turismului Olivia Gregoire a anticipat recent că cea mai vizitată ţară din lume va beneficia de câştiguri record de 64-67 miliarde de euro de pe urma turismului internaţional în acest an după un sezon estival „foarte bun“.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Elon Musk pune CCR la zid: „Cum poate un judecător să anuleze alegerile și să nu fie dictator?”
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
-
Parchetul de pe lângă ÎCCJ s-a sesizat din oficiu în urma scandalului din Parlament
Spania a primit 47,6 milioane de turişti străini în decurs de şapte luni până la finalul lunii iulie, cu doar 0,8% sub nivelul din 2019. Simon Vincent, preşedinte pe Europa, Orientul Mijlociu şi Africa în cadrul Hilton, a pus succesul sezonului estival actual pe seama „rezilienţei consumatorului şi volumului de americani“.
Barcelona este aşteptată să primească cu 16% mai mulţi vizitatori americani în acest an decât în 2019, în timp ce numărul vizitatorilor americani din Londra este estimat să urce cu 13%.
Potrivit European Travel Commission (ETC), redresarea sectorului european al turismului continuă în pofida problemelor economice, atingând aproximativ 95% din nivelurile din 2019 la capitolul sosiri de turişti internaţionali. Deşi inflaţia şi costurile crescute de călătorie pun presiune pe buzunarele consumatorilor, cheltuielile pe călătorii sunt în continuare prioritizate în faţa altor cheltuieli.
Ultimele date arată că un sfert din destinaţiile europene au depăşit nivelurile prepandemice al sosirilor de turişti străini.
Cele mai recente date arată că 52% din destinaţii au depăşit nivelurile pre-pandemice din punct de vedere al numărului de turişti americani până acum în acest an. Pe fondul inflaţiei ridicate şi unei potenţiale recesiuni, accesibilitatea va fi un factor cheie în alegerea destinaţiilor din interiorul Europei.
Destinaţii ca Portugalia, Turcia şi Muntenegru au raportat o creştere substanţială a sosirilor din SUA. În Europa de est, Letonia şi Polonia au consemnat de asemenea creşteri la acest capitol.
Polonia a atras şi un număr record de turişti cehi în acest an, potrivit Schengenvisainfo.com. Pe lângă atractivitatea ca ţară, Polonia a devenit populară şi graţie accesibilităţii sale. În plus, ţara este aşteptată să se bucure de o creştere a turismului estival pe fondul schimbărilor climatice.
În Ungaria, sectorul de turism a fost salvat şi el de turiştii internaţionali, notează Daily News Hungary.
Numărul înnoptărilor turiştilor străini au urcat cu 12,7% la 2.561.000. Nemţii au petrecut 412.000 nopţi în unităţile turistice din Ungaria în iulie, mai mult decât orice altă naţionalitate, fiind urmaţi de polonezi şi cehi.
La nivel european, totuşi, sezonul solid din acest an nu se datorează doar vizitatorilor internaţionali. Operatorii spun că siguranţa bugetară oferită de vacanţele petrecute pe plan intern a contribuit la menţinerea cererii ridicate.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO