Turismul din Maroc, devastat de criza Covid-19. Cu buzunarul gol, oamenii sunt nevoiţi să-şi vândă caii, principala sursă de venit

  • Pentru că nu au cu ce să-i hrănească, oamenii din Maroc sunt nevoiţi să-şi vândă caii.
  • Pentru mii de musulmani, caii sunt principala lor sursă de venit.
  • „Îmi e frică de viitor”, spune un bărbat în timp ce aştepta lângă faimoasa piaţă Jemaa El-Fnaa, sperând că cineva îşi va dori o plimbare cu trăsura.
Urmărește
1271 afișări
Imaginea articolului Turismul din Maroc, devastat de criza Covid-19. Cu buzunarul gol, oamenii sunt nevoiţi să-şi vândă caii, principala sursă de venit

Sursa foto: profimedia

Majoritatea turiştilor experimentau splendoarea Marrakech-ului dintr-o trăsură cu cai, acum însă, străzile sunt pustii, iar în lipsa lor, turismul Marocului este paralizat. Pandemia coronavirusului i-a obligat pe oameni să-şi vândă caii, principala lor sursă de venit.

Abdenabi Nouidi şi-a vândut calul preferat cu 150 de dolari, bani cu care a cumpărat mâncarea celorlalte animale care mor de foame. „Îmi e frică de viitor”, spune bărbatul în timp ce aştepta lângă faimoasa piaţă Jemaa El-Fnaa, sperând că cineva îşi va dori o plimbare cu trăsura.

„Dacă ai un magazin, îl poţi închide. Dacă vinzi bunuri, le depozitezi. Dar imaginaţi-vă că aveţi ... cai care trebuie să mănânce, să bea şi să aibă parte de îngrijiri medicale", adaugă Abdeljalil Nouidi.

În aceeaşi situaţiei se află mii de musulmani care îşi întreţin familiile din banii turiştilor pe care îi plimbă cu trăsura.

Regatul nord-african şi-a închis uşile pentru străini, pe 2 martie, atunci când a fost confirmat primul caz de coronavirus. De asemenea, recent autorităţile au interzis călătoriile interne în opt oraşe, inclusiv Marrakech.

Spana, organizaţia britanică pentru protecţia animalelor din străinate, timp de 3 luni, a livrat hrană pentru 600 de cai din Marrakech, dar şi din oraşul vecin Aït Ourir.

„Atunci când a fost impusă carantina, ne-a fost foarte clar că multe dintre animalele care muncesc în Marrakech vor avea nevoie de ajutorul nostru”, a spus Hassan Lamrini, medic veterinar al organizaţiei Spana din Marrakech.

„Nu există prea multe lucruri în lume de care să-mi pese mai mult decât de aceste animale. Ele sunt viaţa mea”, a declarat Boujamaa Ninich, care a dedicat 50 de ani pentru a lucra cu SPANA. Îşi petrece săptămâni întregi într-o mică încăpere din centru pentru a se asigura că animalele sunt bine îngrijite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici