- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (11.12.2024, 16:13)
- Iris Dutescu
Turismul este responsabil pentru 8,8% din emisiile de gaze cu efect de seră, arată un nou studiu
Emisiile de gaze cu efect de seră din turism au reprezentat 8,8% din emisiile globale în 2019 şi au crescut cu 3,5% pe an între 2009 şi 2019, potrivit unui studiu publicat marţi în Nature Communications.
Urmărește
47 afișări
Turismul este responsabil pentru 8,8% din emisiile de gaze cu efect de seră, arată un nou studiu
Creşterea turismului a depăşit creşterea economiei globale, iar veniturile aproape s-au dublat într-un deceniu. Acestea au crescut de la 3,5 trilioane de dolari în 2009 la 6 trilioane de dolari în 2019, cu o rată anuală de creştere de 5,5%, potrivit studiului, citat de AFP.
Acest consum este asociat cu o amprentă de carbon a turismului de 5,2 gigatone (Gt) echivalent CO2 în 2019. Aceasta este împărţită între emisiile directe, care s-au ridicat la 1,8 Gt (52% din aviaţie, 18% din transportul rutier), emisiile indirecte, care au reprezentat 2,5 Gt (34% din servicii, 14% din producţia de petrol), şi emisiile provenite de la vehiculele private (0,9 Gt).
Turismul global în 2019 a fost responsabil pentru „8,8% din încălzirea antropică globală”, potrivit studiului. „Între 2009 şi 2019, emisiile din acest sector au crescut cu 1,5 Gt echivalent CO2, ceea ce este echivalent cu emisiile anuale produse de întreaga Americă Latină şi Caraibe”, estimează autorii raportului. Amprenta de carbon a turismului s-a extins într-un ritm (3,5% pe an) dublu faţă de cel al economiei globale (1,5% pe an). Numai turiştii din Statele Unite au reprezentat 19% din totalul amprentei turistice globale în 2019, cei din China 15%, iar cei din India 6%.
Echipa internaţională de autori ai studiului preconizează „creşteri anuale ale emisiilor de 3 până la 4% în cazul menţinerii tendinţelor actuale”. Cu toate acestea, pentru a atinge obiectivul de limitare a încălzirii globale la +1,5°C, astfel cum este prevăzut în Acordul de la Paris, cele 5,2 Gt de emisii de gaze cu efect de seră din acest sector ar trebui reduse cu mai mult de 10% pe an până în 2050.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe www.zf.ro: Prestigioasa universitate Harvard: România are a 20-a cea mai sofisticată economie a lumii. E mai complexă decât te-ai aştepta ţinând cont de nivelul de dezvoltare. În urmă cu 20 de ani eram pe locul 40
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Prestigioasa universitate Harvard: România are a 20-a cea mai sofisticată economie a lumii. E mai complexă decât te-ai aştepta ţinând cont de nivelul de dezvoltare. În urmă cu 20 de ani eram pe locul 40
Povestea unuia dintre cei mai puternici executivi români şi cum a ajuns acesta să deţină o funcţie care nu a mai fost ocupată niciodată de un român într-o companie gigant americană
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Primele imagini cu explozivul cuplu Tamaş – Alexa, din Asia Express, în infernul din Filipine, cu 31 de grade la ora 18:00 şi 75% umiditate. FOTO&VIDEO EXCLUSIV
PROSPORT.RO
Felix ÎNȘELAT-O pe Răduleasca! Amanta a rupt tăcerea: un an de întâlniri ascunse, în hoteluri și pe barcă, în timp ce Mihaela trăia în iluzia fericirii
CANCAN.RO
Afacerea INEDITĂ lansată de un cuplu din Iași. Cei doi au adus mașini de epocă din SUA și le-au scos la închiriat
GANDUL.RO
Peste un milion de pensii cresc cu 250 lei din luna aprilie! Daniel Baciu a explicat cine primește de fapt banii
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe