Video Turismul medical arată o altă faţă a sistemului sanitar din România: Anul trecut, 60.000 de străini au venit să se trateze aici
Anul trecut, 60.000 de străini au venit să se trateze în România, cheltuind aici 250 de milioane de euro pe servicii medicale, arată datele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism. Potrivit estimărilor, încasările României din turismul medical ar putea ajunge la 500 de milioane euro pe an începând din 2015.
Preţul are un rol determinant în alegerea serviciilor medicale
Franco Falcier, în vârstă de 63 de ani, din Veneţia - Italia, este pentru prima dată în România şi a venit la o clinică privată din Capitală pentru a beneficia de un implant dentar. "Această clinică mi-a fost recomandată de către o cunoştinţă, care a venit aici tot pentru a apela la servicii stomatologice. Am ales România pentru calitatea serviciilor medicale, la fel ca în Italia, dar preţul este mai accesibil", a declarat pentru gândul Falcier.
Străinii vin să îşi trateze afecţiuni grave
ULTIMELE ȘTIRI
-
VIDEO. Hamas a predat Crucii Roșii primele trei ostatice. Israelul eliberează din Închisoarea Ofer 90 de palestinieni la schimb
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Va trece măcar de etapa întâi Acordul în trei etape Israel-Hamas?
-
Trump afirmă că va permite aplicaţiei TikTok să funcţioneze din nou, dar vrea ca SUA să deţină 50% din acţiuni
-
Iohannis: România salută eliberarea primului grup de ostatici, între care o româncă
Lucian Claudiu Fătu este unul dintre medicii stomatologi obişnuiţi să aibă pacienţi străini. "Este un lucru curent ca în cadrul clinicii noastre să avem pacienţi din străinătate. Există o serie de factori care îi determină pe străini să apeleze la serviciile medicale din România. În primul rând, calitatea actului medical din România este una care se ridică la nivelul serviciilor din Uniunea Europeană, poate chiar mai sus în unele cazuri. Un alt aspect este legat de partea financiară, în România sunt costuri ceva mai mici decât, în mod normal, în alte ţări", a declarat pentru gândul dr. Fătu.
În ceea ce priveşte gravitatea afecţiunilor cu care se prezintă străinii la stomatolog, Fătu spune că străinii care practică turismul medical vin să îşi trateze la noi afecţiuni grave. "Ca şi cazuistică, pot să spun că, în general, există asemănări. Pacienţii care vin în România vin de regulă cu probleme mai complexe care presupun o abordare multidisciplinară în ceea ce priveşte tratamentul acestora. Desigur că şi accentul pus în alte ţări pe prevenţie îşi spune cuvântul, de multe ori, la unii dintre pacienţii noştri străini, în sensul că problemele acestora sunt minore. Mulţi dintre aceşti pacienţi apelează la serviciile noastre, nu neapărat ca să-şi rezolve problemele acute, ci mai degrabă pentru a-şi rezolva problemele legate de cosmetica dentară", precizează medicul.
Medicul stomatolog menţionează că pacienţii străini au mai multă încredere în medic, spre deosebire de cei români. "Există şi o diferenţă în ceea ce priveşte modul de comunicare cu pacienţii din străinătate, care vin la medicul stomatolog cu sufletul deschis şi îi acordă acestuia absolut toată încrederea, spre deosebire de cei din România care mai au reticenţe", conchide dr. Fătu.
Citeşte mai multe despre cât economisesc străinii în România pe www.gandul.info
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO