TVR se spală pe mâini după Festivalul Mamaia. Răspunsul instituţiei la „păcăleala Vama”

Televiziunea Publică susţine că nu şi-a înşelat telespectatorii cu ocazia Festivalului de muzică Mamaia, derulat la finalul săptămânii trecute.

Urmărește
11147 afișări
Imaginea articolului TVR se spală pe mâini după Festivalul Mamaia. Răspunsul instituţiei la „păcăleala Vama”

La TVR, lipsa de recunoaştere a greşelilor a devenit în timp literă de lege

Televiziunea Publică a reacţionat astăzi la cazul sesizat de Mediafax şi petrecut la Festivalul Mamaia, unde transmisiunea în direct de duminică a TVR 2 s-a întrerupt brusc, înaintea unui recital anunţat pe tot parcursul serii de prezentatorii Anca Ţurcaşiu şi Aurelian Temişan, cel al trupei Vama.

Telespectatorii au fost ţinuţi treji până spre miezul nopţii de speranţa că vor vedea show-ul făcut de Tudor Chirilă şi de colegii lui.

Doar că Vama avea trecut în contract să nu apară la TV, astfel că cei doi parteneri media, TVR şi Magic TV, nu l-au difuzat.

„Detaliul” n-a fost socotit important, iar prezentatorii au anunţat că va avea lor recitalul, fără a puncta faptul că acesta este destinat exclusiv spectatorilor aflaţi în incinta Teatrului de Vară din Mamaia, nu şi altor „muritori”.

O minciună prin omisiune, o păcăleală căreia i-au căzut victimă mai mulţi oamenii, iar unii au reacţionat inclusiv pe paginile de Facebook ale Magic TV, celălalt post TV partener media al evenimentului. (AICI, programul evenimentului).

Mesaj de pe site-ul roevent, site care comercializează bilete la astfel de evenimente, conţine valul de contestare împotriva TVR:

„TVR nu a avut calitate de organziator”

Redacţia a întrebat explicit TVR dacă prezentatorii festivalului au fost informaţi şi li s-a cerut să anunţe la microfon faptul că recitalul respectiv va fi doar pentru spectatori, nu şi pentru cei de dincolo de micul ecran.

TVR a ocolit un răspuns tranşat şi a comunicat următoarele: 

„TVR nu a avut calitate de organizator al evenimentului. Festivalul a fost realizat integral de organizatori. În calitate de partener media, TVR a difuzat spectacolele conform contractului negociat de organizatori.

În lista primită de la organizatori, trupa Vama nu figura cu drepturi de televizare. Recitalul trupei Vama nu a fost difuzat pe niciuna dintre platformele TV şi online ale Televiziunii Române”.

La întrebarea dacă nu consideră că telespectatorii au fost înşelaţi de postul public, creându-se aşteptarea unui recital care n-a mai fost difuzat, instituţia a punctat prin acelaşi Departament de Comunicare: „Nu. TVR nu a anunţat în niciun spot de promovare că va difuza recitalul trupei Vama”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici