Twitter pierde în instanţă. Compania trebuie să dezvăluie măsurile de combatere a discursului instigator la ură

  • Curtea de Apel din Paris a decis joi că Twitter trebuie să comunice public detalii despre măsurile pe care le ia pentru a combate discursul instigator la ură online.
  • Decizia dă curaj şi altor militanţi din alte părţi ale Europei care doresc controale mai stricte pentru a preveni răspândirea de conţinut rasist şi discriminatoriu.
  • Hotărârea diferenţiază Franţa de alte ţări deoarece legile stricte împotriva rasismului din această ţară au permis ca astfel de litigii să aibă succes.
Urmărește
174 afișări
Imaginea articolului Twitter pierde în instanţă. Compania trebuie să dezvăluie măsurile de combatere a discursului instigator la ură

Twitter pierde în instanţă. Compania trebuie să dezvăluie măsurile de combatere a discursului instigator la ură

Twitter trebuie să comunice public detalii despre măsurile pe care le ia pentru a combate discursul instigator la ură online în Franţa, a decis joi Curtea de Apel din Paris, dând câştig de cauză grupurilor de susţinere care spun că reţeaua de socializare nu face sufficient pentru a combate ura online.

Decizia dă curaj şi altor militanţi din alte părţi ale Europei care doresc controale mai stricte pentru a preveni răspândirea de conţinut rasist şi discriminatoriu pe Twitter şi pe alte platforme de socializare.

Decizia a confirmat o hotărâre a unei instanţe inferioare de anul trecut care a impus gigantului Twitter să furnizeze detalii privind numărul, naţionalitatea, locaţia şi limba vorbită a persoanelor pe care le angajează pentru a modera conţinutul pe versiunea franceză a platformei.

Decizia instanţei inferioare a cerut, de asemenea, ca Twitter să dezvăluie orice documente contractuale, administrative, comerciale şi tehnice care ar putea ajuta la determinarea resurselor financiare şi umane pe care platforma le are pentru a combate discursul instigator la ură online în Franţa.

Curtea de apel a declarat că a confirmat, în totalitate, prima hotărâre şi a spus că Twitter ar trebui să plătească daune de 1.500 de euro (1.700 de dolari) fiecăruia dintre cei şase reclamanţi, se arată într-o copie a hotărârii consultată de Reuters.

Un purtător de cuvânt al Twitter a declarat că principala prioritate a companiei este de a asigura siguranţa persoanelor care folosesc platforma sa, adăugând că grupul analizează decizia instanţei. Compania americană a refuzat să comenteze implicaţiile financiare şi operaţionale ale hotărârii.

Hotărârea diferenţiază Franţa de ţări precum Danemarca, Marea Britanie şi Statele Unite, deoarece legile stricte împotriva rasismului din această ţară au permis ca astfel de litigii să aibă succes.

În Franţa, rasismul şi antisemitismul nu sunt considerate opinii care pot fi susţinute public, ci infracţiuni.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici