Medicul Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, a declarat, joi, că femeia s-a simţit rău la scurt timp după ce a mâncat zacuscă, având dificultăţi la înghiţire.
Iniţial, ea a fost investigată de către medicii din Neamţ, care au decis transferarea acesteia la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.
„Pacienta a fost diagnosticată cu botulism. Boala este dată de o toxină, produsă de o bacterie ce poate fi luată din conserve, dar şi din miere de albine ţinută în condiţii inadecvate. În cazul femeii din Neamţ, boala a fost luată după ce a consumat zacuscă preparată acasă”, a afirmat medicul Carmen Dorobăţ.
Ea a precizat că evoluţia stării de sănătate a femeii este favorabilă, pacienta urmând să rămână internată timp de o săptămână.
În ultimul an, la de Boli Infecţioase din Iaşi au fost diagnosticate trei cazuri de botulism.