- Home
- Social
- (10.04.2022, 07:43)
- Daniel Contescu
Ucraina a creat o arhivă online despre „crimele de război ruseşti”: ce conţine şi cum este realizată
Anunţul ministrului de externe ucrainean Kuleba a răspuns astfel la dezinformările Kremlinului, dorind să prezinte „crimele Rusiei”.
Urmărește
671 afișări
Atrocităţile comise, fotografiile oraşelor înainte şi după bombardamente, sunetul sirenelor, cadavrele civililor ucişi cu brutalitate şi feţele marcate de drama războiului.
Cu un tweet, ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba a anunţat crearea unei arhive multimedia, în stilul unui „web-doc” sau reportaj jurnalistic online, care culege mărturii de tot felul: videoclipuri, imagini, sunete şi scurte rezumate.a ceea ce s-a întâmplat în Ucraina de la începutul invaziei ruse din 24 februarie până astăzi, cu o actualizare constantă a încălcărilor şi acţiunilor comise de armata rusă.
We have created an online archive to document Russia’s war crimes.
The evidence gathered of atrocities committed by the Russian army in Ukraine will ensure that these war criminals cannot escape justice.
Visit the archive here and share it far and wide: https://t.co/jTqLXYGO5U pic.twitter.com/76e6TEssK5— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba) April 9, 2022
„Am creat o arhivă online pentru a documenta crimele de război ale Rusiei în ţara noastră”, a spus ministrul pe Twitter, amintind că „niciunul dintre responsabili nu va scăpa de justiţie”. Postarea adaugă, de asemenea, un link către site-ul nou creat, astfel încât fiecare utilizator să îşi poată face o idee despre clima care se experimentează în oraşele bombardate.
Există o parte dedicată donaţiilor pentru sprijinirea populaţiei afectate, completată cu un curs de schimb între grivna ucraineană şi alte valute (un euro valorează în prezent aproximativ 33 grivne).
Iniţiativa guvernului de la Kiev nu are doar o implicaţie concretă pentru publicul străin şi scopul donaţiilor pentru susţinerea armatei ucrainene, ci face şi parte din al treilea front (după războiul purtat pe teren şi cel cibernetic). Unul care implică puternic lumea informaţiei.
Dacă preşedintele Vladimir Putin, prin Roskomnazdor, autoritatea de reglementare a comunicaţiilor din ţară, a suspendat publicaţiile din ziare independente şi a „masacrat” programele de televiziune şi radio nealiniate la guvern, pe de altă parte, Kievul studiază diferite moduri de a reacţiona.
AICI, link-ul site-ului.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Ţara care pariază tot pe opulenţă absurdă ca să atragă super-bogaţii şi miliardele lor. Au construit palate pentru vânătorii de lux şi acum aşteaptă să vadă cine muşcă momeala
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
PROSPORT.RO
Digi RCS-RDS, anunțul începutului de februarie. Oferă acest smartphone de ultimă generație tuturor abonaților din România
CANCAN.RO
Localitatea din România în care o casă se vinde cu doar 3.800€. Condiția bizară pe care trebuie să o îndeplinești
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe