Ucraina acuză Rusia că a lovit o navă cu cereale, în apropiere de România

Ucraina acuză Rusia că a folosit bombardiere strategice pentru a ataca o navă cu cereale în apele Mării Negre, în apropiere de România, membră NATO, escaladând tensiunile dintre Moscova şi alianţa militară.

Urmărește
1010 afișări
Imaginea articolului Ucraina acuză Rusia că a lovit o navă cu cereale, în apropiere de România

Ucraina acuză Rusia că a lovit o navă cu cereale, în apropiere de România

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat că nava care transporta cereale ucrainene către Egipt a fost lovită în timpul nopţii de o rachetă rusească imediat după ce a părăsit apele teritoriale ucrainene, relatează Reuters.

Nu au existat victime, a declarat Zelenski.

Rusia nu a făcut vreun comentariu până acum.

Ministrul ucrainean de externe, Andrii Sybiha, a declarat că atacul a fost unul „neruşinat la adresa libertăţii de navigaţie şi a securităţii alimentare globale”.

Marina ucraineană a declarat că bombardierele ruseşti Tupolev Tu-22 au tras un număr de rachete de croazieră miercuri la ora locală 23.02.

A fost prima dată când o rachetă a lovit o navă civilă care transporta cereale pe mare de la începutul invaziei Moscovei în februarie 2022. Unele nave au fost avariate în timpul atacurilor ruseşti asupra porturilor ucrainene în care erau ancorate.

Atacul are loc în timp ce aliaţii NATO iau în considerare posibilitatea de a permite Ucrainei să lovească mai adânc în Rusia, un pas despre care Moscova a avertizat că va atrage un răspuns.

Occidentul a acuzat Iranul de o escaladare majoră prin furnizarea de rachete balistice Rusiei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici