Ucraina tremură: armata lui Putin anunţă că este la 8 kilometri de oraşul strategic Pokrovsk

Moscova a anunţat că avansul rusesc continuă în Doneţk.

Urmărește
835 afișări
Imaginea articolului Ucraina tremură: armata lui Putin anunţă că este la 8 kilometri de oraşul strategic Pokrovsk

Ucraina tremură: armata lui Putin anunţă că este la 8 kilometri de oraşul strategic Pokrovsk

Înaintarea Rusiei în Doneţk continuă, forţele ucrainene luptând mai puţin spor în estul ţării, unde înfruntântp soldaţi ruşi din ce în ce mai numeroşi şi mai bine înarmaţi.

Kievul spera să devieze trupele Moscovei de pe teritoriul său lansând o ofensivă surpriză în regiunea Kursk a Rusiei la începutul lunii august, dar strategia nu a funcţionat până acum.

Ministerul rus al Apărării şi-a revendicat responsabilitatea pentru capturarea unui sat din estul Ucrainei, foarte aproape de oraşul industrial Kurakhové, la porţile căruie se află forţele Moscovei.

Soldaţii ruşi au capturat satul Izmailivka, a anunţat ministerul într-un comunicat. Oraşul pare pe punctul de a fi cucerit de trupele Moscovei, care s-au apropiat în ultimele săptămâni, forţând mulţi dintre localnici să fugă.

La aproximativ 10 kilometri nord de Izmaïlivka se află Selîdové, un alt oraş pe care soldaţii ruşi par să-l cucerească. Potrivit observatorilor, au intrat deja în această localitate.

Mai la nord se află marele oraş Pokrovsk, un important centru logistic pentru trupele ucrainene, este de asemenea sub ameninţare.

Considerat încă relativ sigur până acum câteva luni, oraşul vede soldaţi ruşi apropiindu-se, iar intensitatea atacurilor creşte. Trupele Moscovei sunt acum la aproximativ 8 kilometri depărtare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici