Ucraina: un dezertor care fugea în Republica Moldova a fost ucis la graniţă

Un tânăr dezertor ucrainean a fost ucis la graniţa cu Moldova, pe care încerca să o traverseze împreună cu alţi 3 soldaţi în fugă, informează autorităţile ucrainene.

Urmărește
890 afișări
Imaginea articolului Ucraina: un dezertor care fugea în Republica Moldova a fost ucis la graniţă

Ucraina: un dezertor care fugea în Republica Moldova a fost ucis la graniţă

„Patru militari au evadat din unitatea lor de instruire pentru a încerca să treacă pe jos graniţa cu Moldova”, se arată într-o notă a Biroului de Investigaţii de Stat.

„Unul dintre ei, încercând să scape, a atacat un poliţist de frontieră, care a răspuns cu arma sa de serviciu şi a împuşcat atacatorul”, adaugă nota.

Lipsită de bărbaţi pe front, Ucraina a început acum câteva săptămâni o campanie de mobilizare, pentru a-şi împrospăta rândurile armatei.

Bărbaţii cu vârsta aptă de luptă nu pot părăsi ţara, iar unii încearcă să părăsească ilegal Ucraina. Rareori au loc astfel de împuşcături, dar zeci de dezertori au fost arestaţi.

AICI, despre fenomenul fugii tinerilor de războiul din Ucraina

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici