Udrea: DNA-ul lui Kovesi lasă în libertate hoţii

Elena Udrea, aflată în arest din 25 februarie, îi acuză pe procurorii anticorupţie că ”lasă în libertate hoţii”, referindu-se la ultima decizie a DNA de clasare a acuzaţiilor aduse lui Dinu Pescariu şi Claudiu Florică, ea întrebându-se ”cum disting oamenii lui Kovesi între denunţătorii buni şi răi”.

Urmărește
245 afișări
Imaginea articolului Udrea: DNA-ul lui Kovesi lasă în libertate hoţii

Udrea: DNA-ul lui Kovesi lasă în libertate hoţii (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

”«Denunţătorul bun» nu numai că nu merge la WC în celulă, dar nu este nici acuzat şi rămâne şi cu banii furaţi. Uitaţi-vă la Florică şi Pescariu. Şi vor mai fi şi alţii. Cum disting oamenii lui Kovesi între denunţătorii buni şi cei răi? Răspuns: În funcţie de victima pe care şi-au ales-o, de omul pe care vor să-l vadă după gratii. Exemplu: patru oameni fură şi DNA are ţintă doar pe unul dintre ei. Ce se întâmplă atunci? Îi cheamă pe ceilalţi trei să declare împotriva celui pe care şi l-au ales drept trofeu şi îi fac scăpaţi pe ceilalţi. Chiar dacă ei nu ar trebui să beneficieze de rigorile pozitive ale legii”, scrie echipa de comunicare a Elenei Udrea într-un mesaj postat miercuri pe Facebook şi intitulat ”Când DNA-ul lui Kovesi lasă în libertate hoţii”.

Fostul ministru mai spune, prin echipa sa de comunicare, că Florică şi Pescariu au fost iniţiatorii unui grup infracţional organizat, dar ”ţinta” în dosarul Microsoft a fost Dorin Cocoş, ”pentru că era soţul Elenei Udrea şi trebuia neapărat să se ajungă la ea”.

”Aţi mai văzut pe altcineva arestat în plină campanie în afară de Cocoş şi Pinalti? Răspuns: NU. Şi asta în ciuda faptului că în dosar sunt implicaţi 9 miniştri, zeci de oameni de afaceri şi oficiali guvernamentali, ba chiar şi ambasadori străini. Ce este interesant este că denunţătorii au un element comun în persoana avocatului. Vorbim de Rareş Dan, fiul fostului general de securitate Gheorghe Dan, un fel de mentor al lui Florian Coldea. Cum preia Rareş Dan un caz, cum DNA-ul îi face scăpaţi clienţii. Aceste lucruri se pot verifica şi îndemn presa de bună-credinţă să o facă. În curând, probabil la el vor apela şi denunţătorii din «Gala Bute». Să nu mire pe nimeni dacă toţi cei care au declarat împotriva mea, deşi şi-au recunoscut vina şi comiterea unor infracţiuni de corupţie, vor fi liberi, exoneraţi de orice vină şi săltaţi pe braţe ca adevăraţi eroi naţionali”, mai scrie echipa de comunicare a Elenei Udrea, susţinând că dosarul Microsoft a apărut în luna iulie, iar Pescariu şi Florică au făcut declaraţii în august.

”Nu trebuiau să beneficieze de «spălarea păcatelor» - nu au făcut denunţurile înainte de pornirea acţiunii penale”, mai scrie echipa de comunicare a lui Udrea în postarea de pe Facebook.

În rechizitoriul prin care oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru, fostul ministru Gabriel Sandu şi primarul suspendat al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, au fost trimişi în judecată, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au arătat că se clasează cauza faţă de Dinu Pescariu, Dragoş Stan şi Claudiu Florică, în cazul mai multor fapte de corupţie, pentru care aceştia au fost iniţial cercetaţi în dosarul "Microsoft".

Astfel, Dinu Pescariu, Claudiu Florică şi Dragoş Stan scapă de urmărirea penală pentru fapte de dare de mită şi cumpărare de influenţă.

Fostul ministru Elena Udrea este în arest din 25 februarie, în dosarul "Gala Bute", în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi respectiv de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici